Lukier plastyczny limonkowy (250 g) - Renshaw

999

w tym 23% vat

Produkt wyprzedany.

Marka: Renshaw

Nr produktu: 9349

Opis produktu


Ten produkt został już wyprzedany i nie będzie w najbliższym czasie dostępny. Ale są tysiące innych, atrakcyjnych produktów.

Mamy dla Ciebie miły upominek - 5% rabatu na wszystko, co nie jest aktualnie w promocji :)

Twój bon: X1A64Y03

Aby skorzystać z bonu i otrzymać rabat 5% na wszystkie produkty,
które nie są objęte promocją i wyprzedażą oraz darmową dostawą:
- włóż wybrane produkty do koszyka,
- podczas składania zamówienia w odpowiednie pole wpisz bon (zwróć uwagę na wielkość liter),
- wszystkie ceny produktów nieobjętych promocją zostaną obniżone o 5%,
- wypełnij do końca formularz,
- i... czekaj na swoją paczkę :)

Życzymy udanych zakupów. W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub e-mail - szczegóły na stronie kontakt.

Lukier plastyczny, to masa plastyczna do dekoracji wypieków. Jest gotowa do użycia, wystarczy ją rozwałkować do uzyskania gładkiej i cienkiej powierzchni, z której można wycinać dowolne kształty, ugniatać ją jak plastelinę i tworzyć różne elementy dekoracyjne takie, jak: wstążki, listki, kwiaty, fale tkaniny, czy płaskie obrazki. Masa plastyczna ma idealną konsystencję łatwo się modeluje - w konsystencji przypomina modelinę. Dzięki różnorodnym kolorom, które są dostępne w naszym sklepie, Twoje ciasta będą wyglądały niesamowicie.

Bay powlec lukrem tortownicę o średnicy 24 cm i wysokości 8-10 cm potrzebujemy około 75 dag lukru. Należy rozwałkować go na grubość około 4-5mm. Najłatwiej ciasto powlecze się lukrem, rozwałkowując go wpierw na arkuszu papieru do pieczenia, posypanego cienką warstwą cukru pudru. Pozostały lukier można przechowywać w lodówce w woreczku foliowym, z którego osunięte zostanie powietrze.

Instrukcja pokrywania wypieków lukrem plastycznym:

- lukier w temperaturze pokojowej zagniataj przez kilka chwil, by stał się elastyczny i lekko się ogrzał,

- lukier rozwałkuj na placek kształtu ciasta na grubość 4-5 mm (najłatwiej zrobisz to nieprzywierającym wałkiem silikonowym) na papierze do pieczenia, delikatnie oprószonym cukrem pudrem, jeśli podczas wałkowania pojawią się pęcherzyki, przekłuj je czystą szpilką,

- rozwałkowany lukier powinien być większy niż średnica ciasta wraz z wysokością jego boków, lukier przenieś na ciasto (zawijając go na wałek, lub podkładając pod niego dłonie),

- packą cukierniczą lub dłonią ukształtuj i wygładź lukier, aż wierzch i boki ciast będą równe i jedwabiste w dotyku,

- nadmiar lukru na brzegach odetnij ostrym nożem,

- jeśli chcesz odcisnąć na lukrze wzory, to właśnie to jest moment na tą czynność - lukier RegalIace obsycha w ciągu 2-3 godzin,

- powleczony tort obsusz w przewiewnym miejscu, w pudełku kartonowym.


Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1664 kJ / 393 kcal
- białko: 0 g
- węglowodany: 88,9 g, w tym cukry 87,5 g
- tłuszcz: 4,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,5 g
- sól: 0 g

Skład: cukier, syrop glikozowy, olej palmowy, gliceryna, emulgator mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, stabilizator: tragakant, kolor kurkumina, błękit brylantowy, konserwant: sorbinian potasu, aromat.
Producent zamieścił na etykiecie następującą informację: może zawierać śladowe ilości orzechów.

Waga netto: 250 g

Kraj pochodzenie: Wielka Brytania

Termin przydatności do spożycia: co najmniej 6 miesięcy od daty zakupu
Produkt wegetariańskiProdukt wegetariański

Opinie o :
Lukier plastyczny limonkowy (250 g) - Renshaw

Przepiekny kolor! :)

Juicy [2015 /10 /7 16 :15:18]

świetny lukier o idealnej konsystencji a do tego łatwy w użyciu. Polecam ;) :up:

Loczek [2015 /8 /16 18 :57:12]

ladny kolor, przyjemny smak

cranberry [2013 /1 /22 7 :47:0]

Świetny lukier, bardzo dobrze się z nim pracuje i dobrze smakuje - polecam.

megala1 [2012 /12 /4 9 :15:44]

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka