Balsamico można używać niemalże do wszystkiego: jako dopełnienie do sałatek, mięs i makaronów oraz glazurowania owoców morza, marynat do mięs, jako dodatek grilla lub po prostu z dodatkiem oliwy z oliwek jako dip.
Zostało wyprodukowane z najlepszych gatunków winogron takich jak Lambrusco i Trebbiano z regionu Modeny we Włoszech.
Sok z winogron jest odparowywany by później trafić do dębowych i wiśniowych beczek aby dalej po odpowiednim czasie został zmieszany z najwyższej jakości wiekowym octem balsamicznym by dać ten sensacyjny smak Balsamico.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1032 kJ / 243 kcal
- białko: 0,4 g
- węglowodany: 60 g
- tłuszcz: 0,1 g
Opinie o :
Balsamico figowe (150 ml) - Imaginative Cuisine
Wypróbowałam do naleśników i kurczaczka z warzywami - PYCHA!!!!!
afija [2014 /3 /17 17 :31:49]
To jest coś przepysznego! Do sałatek i lodów i owoców. Mniaaaaam :)
patrycia [2013 /12 /1 19 :47:12]
doskonaly-polecam
izkauj [2013 /2 /7 12 :46:32]
Smaczny szkoda,że cena dość wysoka.Mimo tego warto:up:
beatek [2012 /11 /1 22 :15:52]