KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

"Kociołkowanie po polsku" - sprawdzone przepisy - Ewa Hangel

2499

w tym 5% vat

- +

Wysyłka: 48 godzin

Nr produktu: 8605

Opis produktu
Podczas moich wyjazdów na Węgry fantastyczne wydało mi się to w jaki sposób Węgrzy spędzają wolny czas. Nie ma tam tradycji grilla. Natomiast każda biesiada w plenerze to gotowanie w kociołku (tzw. Bogracz)

Co specjalnego jest w kociołkowaniu? Otóż ujęła mnie wspaniała atmosfera panująca wśród gotujących osób, gdy wszyscy siedzą wokół ogniska, miło a co najważniejsze, wspólnie spędzając czas. Szczególnie spodobało mi się to, że podczas kociołkowania nie ma nikogo kto musi stać na uboczu, pilnować grillowanych kurczaków, tzw. grillowego i zawsze osamotnionego. Ciepło ogniska, wspaniałe towarzystwo, leniwe pichcenie na wolnym powietrzu, doskonały nastrój i naturalnie przyrządzane i pyszne dania – to wszystko jest nie do zapomnienia…

Wiele razy pytano mnie: Kociołkowanie? A cóż to jest kociołkowanie?
Dla mnie to bardzo wiele, przede wszystkim dlatego, że gdy za pierwszym razem przywieźliśmy z mężem do Polski kilka kociołków, nie wyobrażaliśmy sobie, że naszym przyjaciołom, znajomym, a potem już po prostu Polakom, spodoba się to tak bardzo. Udało się nam pokazać, że można inaczej spędzać wolny czas, wspólnie odpoczywając od trudnych chwil codziennego życia. Kociołkowanie to nie tylko gotowanie zupy, to nowy styl weekendowego życia, przepyszne potrawy, udane imprezy i koniec nudy podczas wyjazdów. To nowa moda, która pasuje każdemu - bo każdy kto spróbuje, odnajdzie w kociołkowaniu coś fajnego dla siebie.

Ewa Hangel

Ilość stron: 120
Oprawa: twarda
Format: 150 x 225
Rok wydania: 2010
ISBN: 978-83-60652-76-3
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka