Słoik pełen kawałków dojrzałej pigwy zanurzonych w gęstym, słodkim i niezwykle aromatycznym syropie doda wielkiej elegancji herbacie i... pieczonym mięsom. Szczególnie dobrze współgra z nadziewanym indykiem, kurczakiem, pieczenią wołową, pieczonym schabem.
Konfitura została wyprodukowana ręcznie w małej manufakturze według sprawdzonej, tradycyjnej receptury.
Do produkcji konfitur użyto wyłącznie naturalnych produktów najlepszej jakości. Produkt nie zawiera sztucznych dodatków ani konserwantów. Na 100 g gotowego produktu użyto nie mniej niż 130 g pigwy. Po otwarciu należy przechowywać w temperaturze ok. 4 stopni C.
Skład: pigwa, cukier, pektyna
Waga netto: 250 g +/- 5 g
Opakowanie: słoik szklany
Kraj pochodzenia: Polska
Trwałość: zawsze minimum 4 miesiące od daty zakupu
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
Opinie o :
Konfitura z pigwy (250 g) - Smaki i Aromaty
Kupiłam dla Męża, a wyszło jakoś tak że większość zużyłam ja. Polecam.
malgosia-viola [2015 /11 /15 23 :28:26]
Oryginalny i wytrawny smak, raczej nie dla każdego, ale do herbaty pasuje super
amiga [2015 /6 /19 12 :33:40]
pyszne, jako dodatek do herbaty, ale i także pyszny napój z wodą na gorąco:up:
anowobilska@onet.eu [2013 /3 /18 18 :15:49]
Zamówiłam, jeszcze nie otwierałam, ale...wydaje mi się że to nie jest pigwa tylko pigwowiec...A to znaczna różnica :]
louiza [2012 /3 /27 11 :52:12]