KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Żółte pastylki czekoladowe Candy Melts (340 g) - 03-0-0067 - Wilton

2269

w tym 23% vat

- +

Wysyłka: do 14 dni

Marka: Wilton

Seria: Gwiazdka

Nr produktu: 8099

Nr kat: 03-0-0067

Opis produktu
Czekoladowe pastylki to oryginalny smak czekolady, wyjątkowo gładka struktura i niespotykany kolor. Idealna baza do produkcji domowych czekoladek i trufli, a także polew lub lizaków.
Pastylki wystarczy stopić w kuchence mikrofalowej lub kąpieli wodnej, aby były gotowe do użycia. Po wlaniu masy do foremek należy delikatnie stuknąć nimi o blat w celu pozbycia się pęcherzyków powietrza.
Precyzyjne wzory lub napisy łatwiej będzie stworzyć przy użyciu rękawa cukierniczego.
Uwaga: masę można topić wielokrotnie, nie wymaga przechowywania w lodówce.

Topienie w kuchence mikrofalowej: w pojemniku przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej podgrzewać zawartość opakowania przez 1 min. na 50% mocy lub na ustawieniu rozmrażania. Dokładnie wymieszać i powtarzać czynności w interwałach 30 sekundowych aż do uzyskania całkowicie rozpuszczonej i jednolitej masy.

Topienie w kąpieli wodnej: Napełnić garnek wodą poniżej poziomu dna górnego naczynia. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Wysypać pastylki do górnego naczynia i mieszać bez przerwy aż do całkowitego rozpuszczenia. Unikać napowietrzenia masy.

Masa może utracić konsystencję w przypadku przegrzania lub dodania płynu. W takim wypadku należy dodać 2 łyżeczki białego tłuszczu roślinnego typu "Planta" na każde opakowanie (397 g).

Waga netto: 340 g

Skład: cukier, częściowo uwodorniony olej palmowy, serwatka w proszku, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, lecytyna sojowa, sól, sztuczne aromaty, czerwień Allura AC

Termin przydatności do spożycia: 12.2022
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

Opinie o :
Żółte pastylki czekoladowe Candy Melts (340 g) - 03-0-0067 - Wilton

Świetny kolor, bardzo dobrze się rozpuszczają, szybko zastygają na gotowym cieście/cake popsach. Minus za smak- przepaskudny, sztuczny. Ale i tak polecam zdecydowanie bardziej, niż ryzykowne, irytujące i pracochłonne barwienie białej czekolady, które kończy się czasem porażką w postaci kluchy w garnku ;)

MalyPigmey [2018 /10 /17 11 :13:2]

Intensywny kolor, wspaniala konsystencja, łatwość użycia i idealny smak :)

lowicz [2014 /3 /17 19 :16:35]

bardzo przydatne do cake pops :)

iwona56 [2013 /12 /18 2 :14:6]

Moje dziewczynki musiały spróbować pastylki jeszcze przed rozpuszczeniem i ich zdaniem "to jest pyszne". Polecam :)

basiak55 [2013 /9 /11 12 :45:45]

Bardzo proste w przygotowaniu: łatwo się rozpuszczają, po wystygnięciu zawsze są lśniące. Łatwo je wyciągnąć z foremki, nie łamią się przy wyciąganiu. Polecam też foremki do czekoladek lub lizaków Wiltona, można łatwo zrobić słodycze w fajnych kształtach, nalewając warstwami czekolady w różnych kolorach (ja rozprowadzałam cienkim pędzelkiem). Dla miłośników bardzo słodkiej czekolady, można połączyć ze zwykłą czekoladą dla złamania słodyczy.

mol77 [2012 /6 /23 20 :13:44]

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka