Czekoladowe pastylki to oryginalny smak czekolady, wyjątkowo gładka struktura i niespotykany kolor. Idealna baza do produkcji domowych czekoladek i trufli, a także polew lub lizaków.
Pastylki wystarczy stopić w kuchence mikrofalowej lub kąpieli wodnej, aby były gotowe do użycia. Po wlaniu masy do foremek należy delikatnie stuknąć nimi o blat w celu pozbycia się pęcherzyków powietrza.
Precyzyjne wzory lub napisy łatwiej będzie stworzyć przy użyciu rękawa cukierniczego.
Uwaga: masę można topić wielokrotnie, nie wymaga przechowywania w lodówce.
Topienie w kuchence mikrofalowej: w pojemniku przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej podgrzewać zawartość opakowania przez 1 min. na 50% mocy lub na ustawieniu rozmrażania. Dokładnie wymieszać i powtarzać czynności w interwałach 30 sekundowych aż do uzyskania całkowicie rozpuszczonej i jednolitej masy.
Topienie w kąpieli wodnej: Napełnić garnek wodą poniżej poziomu dna górnego naczynia. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Wysypać pastylki do górnego naczynia i mieszać bez przerwy aż do całkowitego rozpuszczenia. Unikać napowietrzenia masy.
Masa może utracić konsystencję w przypadku przegrzania lub dodania płynu. W takim wypadku należy dodać 2 łyżeczki białego tłuszczu roślinnego typu "Planta" na każde opakowanie (397 g).
Waga netto: 340 g
Skład: cukier, częściowo uwodorniony olej palmowy, serwatka w proszku, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, lecytyna sojowa, sól, sztuczne aromaty, czerwień Allura AC
Świetny kolor, bardzo dobrze się rozpuszczają, szybko zastygają na gotowym cieście/cake popsach. Minus za smak- przepaskudny, sztuczny. Ale i tak polecam zdecydowanie bardziej, niż ryzykowne, irytujące i pracochłonne barwienie białej czekolady, które kończy się czasem porażką w postaci kluchy w garnku ;)
MalyPigmey
[2018
/10
/17 11
:13:2]
Intensywny kolor, wspaniala konsystencja, łatwość użycia i idealny smak :)
lowicz
[2014
/3
/17 19
:16:35]
bardzo przydatne do cake pops :)
iwona56
[2013
/12
/18 2
:14:6]
Moje dziewczynki musiały spróbować pastylki jeszcze przed rozpuszczeniem i ich zdaniem "to jest pyszne". Polecam :)
basiak55
[2013
/9
/11 12
:45:45]
Bardzo proste w przygotowaniu: łatwo się rozpuszczają, po wystygnięciu zawsze są lśniące. Łatwo je wyciągnąć z foremki, nie łamią się przy wyciąganiu. Polecam też foremki do czekoladek lub lizaków Wiltona, można łatwo zrobić słodycze w fajnych kształtach, nalewając warstwami czekolady w różnych kolorach (ja rozprowadzałam cienkim pędzelkiem). Dla miłośników bardzo słodkiej czekolady, można połączyć ze zwykłą czekoladą dla złamania słodyczy.
Opinie o :
Żółte pastylki czekoladowe Candy Melts (340 g) - 03-0-0067 - Wilton
Świetny kolor, bardzo dobrze się rozpuszczają, szybko zastygają na gotowym cieście/cake popsach. Minus za smak- przepaskudny, sztuczny. Ale i tak polecam zdecydowanie bardziej, niż ryzykowne, irytujące i pracochłonne barwienie białej czekolady, które kończy się czasem porażką w postaci kluchy w garnku ;)
MalyPigmey [2018 /10 /17 11 :13:2]
Intensywny kolor, wspaniala konsystencja, łatwość użycia i idealny smak :)
lowicz [2014 /3 /17 19 :16:35]
bardzo przydatne do cake pops :)
iwona56 [2013 /12 /18 2 :14:6]
Moje dziewczynki musiały spróbować pastylki jeszcze przed rozpuszczeniem i ich zdaniem "to jest pyszne". Polecam :)
basiak55 [2013 /9 /11 12 :45:45]
Bardzo proste w przygotowaniu: łatwo się rozpuszczają, po wystygnięciu zawsze są lśniące. Łatwo je wyciągnąć z foremki, nie łamią się przy wyciąganiu. Polecam też foremki do czekoladek lub lizaków Wiltona, można łatwo zrobić słodycze w fajnych kształtach, nalewając warstwami czekolady w różnych kolorach (ja rozprowadzałam cienkim pędzelkiem). Dla miłośników bardzo słodkiej czekolady, można połączyć ze zwykłą czekoladą dla złamania słodyczy.
mol77 [2012 /6 /23 20 :13:44]