Pastylki Czekoladowe Candy Melts mają wspaniały smak i wyjątkowo gładką strukturę, dzięki czemu stanowią doskonałą podstawę do produkcji domowych czekoladek, polew lub czekoladowych lizaków.
Pastylki Candy Melts są wyjątkowo łatwe w użyciu. Wystarczy je stopić w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej i wlać do foremek.
W przypadku precyzyjnych wzorów łatwiej jest użyć w tym celu rękawa cukierniczego. Po wlaniu masy, należy delikatnie stuknąć foremką o powierzchnię blatu, w celu usunięcia pęcherzyków powietrza. Następnie pozostawić masę do ostudzenia najlepiej w lodówce. Tworząc wzory kilkukolorowe, należy odczekać przed wlaniem kolejnej warstwy, aż zastygnie poprzedni kolor. Ostudzone czekoladki powinny z łatwością odchodzić od formy. Pozostałą masę można wielokrotnie topić, używając jej przy kolejnych czekoladkach. Nie wymagają przechowywania w lodówce.
Topienie w kuchence mikrofalowej: w pojemniku przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej podgrzewać zawartość opakowania przez 1 min. na 50% mocy lub na ustawieniu rozmrażania. Dokładnie wymieszać i powtarzać czynności w interwałach 30 sekundowych aż do uzyskania całkowicie rozpuszczonej i jednolitej masy.
Pastylki czekoladowe można również topić w plastikowych woreczkach dekoratorskich. Należy wówczas postępować zgodnie z opisaną procedurą ugniatając woreczek pomiędzy podgrzewaniem. Kiedy masa będzie całkowicie rozpuszczona należy odciąć końcówkę woreczka i wypełnić foremki.
Topienie w kąpieli wodnej: Napełnić garnek wodą poniżej poziomu dna górnego naczynia. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Wysypać pastylki do górnego naczynia i mieszać bez przerwy aż do całkowitego rozpuszczenia. Unikać napowietrzenia masy.
Uwaga: Masa może utracić konsystencję w przypadku przegrzania lub dodania płynu. W takim wypadku należy dodać 2 łyżeczki białego tłuszczu roślinnego typu "Planta" na każde opakowanie (397 g).
Formowanie: wylać rozpuszczoną masę do foremek. Potrząsnąć lekko aby usunąć pęcherzyki powietrza. Pozostawić do zastygnięcia. W celu wyjęcia gotowych lizaków lub czekoladek odwrócić foremkę i delikatnie ją wygiąć.
Skład: cukier, częściowo uwodorniony olej palmowy, serwatka w proszku, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, lecytyna, sól, czerwień Allura AC, sztuczny aromat waniliowy
Waga netto: 340 g
Termin przydatności do spożycia: zawsze co najmniej 6 miesięcy od daty zakupu
Czekolada znakomicie nadaje się do ozdabiania wielkanocnych mazurków.
Super kolor, smaczne, łatwo rozpuszczalne, w miarę szybko stygną :)
Luiza26
[2015
/5
/3 10
:14:14]
świetna rzecz, polecam
jogalanna
[2014
/3
/10 13
:51:43]
pastylki super , kolor wyrazisty idealna polewa :up:
iwona56
[2013
/12
/19 2
:53:14]
Uwielbiam candy melts, wyraźny kolor i smak czekolady :) Idealne do zabawy z cake-pops'ami!
Motyla
[2013
/1
/29 15
:42:15]
Bardzo proste w przygotowaniu: łatwo się rozpuszczają, po wystygnięciu zawsze są lśniące. Łatwo je wyciągnąć z foremki, nie łamią się przy wyciąganiu. Polecam też foremki do czekoladek lub lizaków Wiltona, można łatwo zrobić słodycze w fajnych kształtach, nalewając warstwami czekolady w różnych kolorach (ja rozprowadzałam cienkim pędzelkiem). Dla miłośników bardzo słodkiej czekolady, można połączyć ze zwykłą czekoladą dla złamania słodyczy.
mol77
[2012
/6
/23 20
:15:34]
super pastylki! dają jednolity kolor, najlepiej rozpuszczać w kąpieli wodnej :)))
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Opinie o :
Niebieskie pastylki czekoladowe Candy Melts (340 g) - 03-3095 - Wilton
super! :)
skierka_ann [2018 /10 /5 18 :40:43]
Super kolor, smaczne, łatwo rozpuszczalne, w miarę szybko stygną :)
Luiza26 [2015 /5 /3 10 :14:14]
świetna rzecz, polecam
jogalanna [2014 /3 /10 13 :51:43]
pastylki super , kolor wyrazisty idealna polewa :up:
iwona56 [2013 /12 /19 2 :53:14]
Uwielbiam candy melts, wyraźny kolor i smak czekolady :) Idealne do zabawy z cake-pops'ami!
Motyla [2013 /1 /29 15 :42:15]
Bardzo proste w przygotowaniu: łatwo się rozpuszczają, po wystygnięciu zawsze są lśniące. Łatwo je wyciągnąć z foremki, nie łamią się przy wyciąganiu. Polecam też foremki do czekoladek lub lizaków Wiltona, można łatwo zrobić słodycze w fajnych kształtach, nalewając warstwami czekolady w różnych kolorach (ja rozprowadzałam cienkim pędzelkiem). Dla miłośników bardzo słodkiej czekolady, można połączyć ze zwykłą czekoladą dla złamania słodyczy.
mol77 [2012 /6 /23 20 :15:34]
super pastylki! dają jednolity kolor, najlepiej rozpuszczać w kąpieli wodnej :)))
dalmat_girl [2012 /3 /5 11 :28:32]