Czekoladowe pastylki to oryginalny smak czekolady, wyjątkowo gładka struktura i niespotykany kolor. Idealna baza do produkcji domowych czekoladek i trufli, a także polew lub lizaków.
Pastylki wystarczy stopić w kuchence mikrofalowej lub kąpieli wodnej, aby były gotowe do użycia. Po wlaniu masy do foremek należy delikatnie stuknąć nimi o blat w celu pozbycia się pęcherzyków powietrza.
Precyzyjne wzory lub napisy łatwiej będzie stworzyć przy użyciu rękawa cukierniczego.
Uwaga: masę można topić wielokrotnie, nie wymaga przechowywania w lodówce.
Topienie w kuchence mikrofalowej: w pojemniku przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej podgrzewać zawartość opakowania przez 1 min. na 50% mocy lub na ustawieniu rozmrażania. Dokładnie wymieszać i powtarzać czynności w interwałach 30 sekundowych aż do uzyskania całkowicie rozpuszczonej i jednolitej masy.
Topienie w kąpieli wodnej: Napełnić garnek wodą poniżej poziomu dna górnego naczynia. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Wysypać pastylki do górnego naczynia i mieszać bez przerwy aż do całkowitego rozpuszczenia. Unikać napowietrzenia masy.
Masa może utracić konsystencję w przypadku przegrzania lub dodania płynu. W takim wypadku należy dodać 2 łyżeczki białego tłuszczu roślinnego typu "Planta" na każde opakowanie (397 g).
Waga netto: 340 g
Skład: cukier, częściowo uwodorniony olej palmowy, serwatka w proszku, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, lecytyna sojowa, sól, sztuczne aromaty, czerwień Allura AC
W smaku żadna rewelacja ale do robienia cake pops super się nadają.
basiak55
[2019
/9
/18 11
:46:44]
W rzeczywistości kolor był dużo jaśniejszy , blado różowy wręcz, ale wygląda bardziej subtelniej i delikatniej więc i tak oceniam na plus.
allga
[2016
/4
/22 14
:2:47]
kolor zdecydowanie zmieniony, w rzeczywistości BLADO-RÓŻOWE !
anna.dzieciol
[2015
/11
/2 10
:29:25]
Polecam! :up:
Luiza26
[2015
/5
/3 10
:14:34]
Pastylki dobrze się rozpuszczają, ozdoby z nich wykonane trzymają kształt nawet w temperaturze pokojowej. Kolor podrasowany, w rzeczywistości bledszy. Smak nie do końca mi odpowiada, ale trzeba spróbować :)
Opinie o :
Różowe pastylki czekoladowe Candy Melts (340 g) - 03-3094 - Wilton
W smaku żadna rewelacja ale do robienia cake pops super się nadają.
basiak55 [2019 /9 /18 11 :46:44]
W rzeczywistości kolor był dużo jaśniejszy , blado różowy wręcz, ale wygląda bardziej subtelniej i delikatniej więc i tak oceniam na plus.
allga [2016 /4 /22 14 :2:47]
kolor zdecydowanie zmieniony, w rzeczywistości BLADO-RÓŻOWE !
anna.dzieciol [2015 /11 /2 10 :29:25]
Polecam! :up:
Luiza26 [2015 /5 /3 10 :14:34]
Pastylki dobrze się rozpuszczają, ozdoby z nich wykonane trzymają kształt nawet w temperaturze pokojowej. Kolor podrasowany, w rzeczywistości bledszy. Smak nie do końca mi odpowiada, ale trzeba spróbować :)
vinca_minor [2013 /2 /17 16 :16:22]