KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Zielone pastylki czekoladowe Candy Melts (340 g) - 03-3100 - Wilton

2260

w tym 23% vat

BESTSELLER

Produkt chwilowo niedostępny.

Marka: Wilton

Seria: Czekoladki

Nr produktu: 8094

Nr kat: 04-0-0101

Opis produktu
Pastylki Czekoladowe Candy Melts mają wspaniały smak i wyjątkowo gładką strukturę, dzięki czemu stanowią doskonałą podstawę do produkcji domowych czekoladek, polew lub czekoladowych lizaków.

Pastylki Candy Melts są wyjątkowo łatwe w użyciu. Wystarczy je stopić w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej i wlać do foremek.
W przypadku precyzyjnych wzorów łatwiej jest użyć w tym celu rękawa cukierniczego. Po wlaniu masy, należy delikatnie stuknąć foremką o powierzchnię blatu, w celu usunięcia pęcherzyków powietrza. Następnie pozostawić masę do ostudzenia najlepiej w lodówce. Tworząc wzory kilkukolorowe, należy odczekać przed wlaniem kolejnej warstwy, aż zastygnie poprzedni kolor. Ostudzone czekoladki powinny z łatwością odchodzić od formy. Pozostałą masę można wielokrotnie topić, używając jej przy kolejnych czekoladkach. Nie wymagają przechowywania w lodówce.

Topienie w kuchence mikrofalowej: w pojemniku przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej podgrzewać zawartość opakowania przez 1 min. na 50% mocy lub na ustawieniu rozmrażania. Dokładnie wymieszać i powtarzać czynności w interwałach 30 sekundowych aż do uzyskania całkowicie rozpuszczonej i jednolitej masy.
Pastylki czekoladowe można również topić w plastikowych woreczkach dekoratorskich. Należy wówczas postępować zgodnie z opisaną procedurą ugniatając woreczek pomiędzy podgrzewaniem. Kiedy masa będzie całkowicie rozpuszczona należy odciąć końcówkę woreczka i wypełnić foremki.

Topienie w kąpieli wodnej: Napełnić garnek wodą poniżej poziomu dna górnego naczynia. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Wysypać pastylki do górnego naczynia i mieszać bez przerwy aż do całkowitego rozpuszczenia. Unikać napowietrzenia masy.

Uwaga: Masa może utracić konsystencję w przypadku przegrzania lub dodania płynu. W takim wypadku należy dodać 2 łyżeczki białego tłuszczu roślinnego typu "Planta" na każde opakowanie (397 g).

Formowanie: wylać rozpuszczoną masę do foremek. Potrząsnąć lekko aby usunąć pęcherzyki powietrza. Pozostawić do zastygnięcia. W celu wyjęcia gotowych lizaków lub czekoladek odwrócić foremkę i delikatnie ją wygiąć.

Skład: cukier, częściowo uwodorniony olej palmowy, serwatka w proszku, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mlekow proszku, lecytyna sojowa, sól, sztuczny aromat waniliowy, tartrazyna, błękit brylantowy FCF

Waga netto: 340 g

Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy od daty zakup

Czekolada znakomicie nadaje się do ozdabiania wielkanocnych mazurków.
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

Opinie o :
Zielone pastylki czekoladowe Candy Melts (340 g) - 03-3100 - Wilton

bardzo ładny kolor :))

skierka_ann [2018 /10 /5 18 :37:33]

Rozpuszczają się łatwo, trochę za szybko zastygają i trzeba sprawnie pracować kolor intensywny nawet na ciemnej czekoladzie; polecam! :up:

dzolinek [2014 /4 /2 0 :8:49]

Piękny kolor, idealne do cake pops :)

lowicz [2014 /3 /17 19 :17:26]

super kolor ;)

iwona56 [2013 /12 /20 14 :48:18]

Bardzo ładny, ciemny kolor zieleni :up:

basiak55 [2013 /10 /25 14 :37:20]

Są super nie tylko można je rozpuścić ale ja je utarkowałam i miałam na torcie zieloną murawę !!!

Siemiątkowska [2012 /10 /28 0 :32:50]

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka