KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Czerwone jasne pastylki czekoladowe Candy Melts (340 g) 04-0-0099 - Wilton

2269

w tym 23% vat

BESTSELLER

Produkt chwilowo niedostępny.

Marka: Wilton

Seria: Walentynki

Nr produktu: 8093

Nr kat: 04-0-0099

Opis produktu
Pastylki Czekoladowe Candy Melts mają wspaniały smak i wyjątkowo gładką strukturę, dzięki czemu stanowią doskonałą podstawę do produkcji domowych czekoladek, polew lub czekoladowych lizaków.

Pastylki Candy Melts są wyjątkowo łatwe w użyciu. Wystarczy je stopić w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej i wlać do foremek.
W przypadku precyzyjnych wzorów łatwiej jest użyć w tym celu rękawa cukierniczego. Po wlaniu masy, należy delikatnie stuknąć foremką o powierzchnię blatu, w celu usunięcia pęcherzyków powietrza. Następnie pozostawić masę do ostudzenia najlepiej w lodówce. Tworząc wzory kilkukolorowe, należy odczekać przed wlaniem kolejnej warstwy, aż zastygnie poprzedni kolor. Ostudzone czekoladki powinny z łatwością odchodzić od formy. Pozostałą masę można wielokrotnie topić, używając jej przy kolejnych czekoladkach. Nie wymagają przechowywania w lodówce.

Topienie w kuchence mikrofalowej: w pojemniku przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej podgrzewać zawartość opakowania przez 1 min. na 50% mocy lub na ustawieniu rozmrażania. Dokładnie wymieszać i powtarzać czynności w interwałach 30 sekundowych aż do uzyskania całkowicie rozpuszczonej i jednolitej masy.
Pastylki czekoladowe można również topić w plastikowych woreczkach dekoratorskich. Należy wówczas postępować zgodnie z opisaną procedurą ugniatając woreczek pomiędzy podgrzewaniem. Kiedy masa będzie całkowicie rozpuszczona należy odciąć końcówkę woreczka i wypełnić foremki.

Topienie w kąpieli wodnej: Napełnić garnek wodą poniżej poziomu dna górnego naczynia. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Wysypać pastylki do górnego naczynia i mieszać bez przerwy aż do całkowitego rozpuszczenia. Unikać napowietrzenia masy.

Uwaga: Masa może utracić konsystencję w przypadku przegrzania lub dodania płynu. W takim wypadku należy dodać 2 łyżeczki białego tłuszczu roślinnego typu "Planta" na każde opakowanie (397 g).

Formowanie: wylać rozpuszczoną masę do foremek. Potrząsnąć lekko aby usunąć pęcherzyki powietrza. Pozostawić do zastygnięcia. W celu wyjęcia gotowych lizaków lub czekoladek odwrócić foremkę i delikatnie ją wygiąć.

Skład: cukier, częściowo uwodorniony olej palmowy, serwatka w proszku, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, lecytyna, sól, czerwień Allura AC, sztuczny aromat waniliowy

Waga netto: 340 g

Termin przydatności do spożycia: zawsze co najmniej 6 miesięcy od daty zakupu

Czekolada znakomicie nadaje się do ozdabiania wielkanocnych mazurków.
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

Opinie o :
Czerwone jasne pastylki czekoladowe Candy Melts (340 g) 04-0-0099 - Wilton

b. ładny kolor :)

skierka_ann [2018 /10 /5 18 :41:24]

Piękny kolor, dekorowanie cake-pops z nim to była czysta zabawa :)

allga [2016 /4 /22 14 :0:8]

Dobrze się rozpuszczają i są smaczne :)

Luiza26 [2015 /5 /3 10 :13:44]

Polecam super czekolada :up:

Kola [2014 /12 /14 23 :11:27]

Rozpuszczają się łatwo, trochę za szybko zastygają i trzeba sprawnie pracować :-) kolor intensywny nawet na ciemnej czekoladzie; polecam! :up:

dzolinek [2014 /4 /2 0 :6:34]

Wspaniałe, praktyczne i pyszne! :)

lowicz [2014 /3 /17 19 :15:42]

Łatwiej już być nie mogło. Mikrofalówka, mieszanie, mikrofalówka, mieszanie, foremka i lizaczki w kształcie serc na walentynki gotowe. Piękny głęboki kolor. Polecam

ellfitz [2014 /3 /1 1 :36:44]

super kolor idealne do cake pops :)

iwona56 [2013 /12 /19 2 :51:43]

super do cake pops :)

iwona56 [2013 /12 /18 2 :15:53]

Candy Melts są bardzo słodkie ale mają ładny kolor i łatwo się roztapiają. Zastygają szybko - czasem zbyt szybko ;)

Motyla [2013 /9 /11 16 :57:38]

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka