Pastylki Czekoladowe Candy Melts mają wspaniały smak i wyjątkowo gładką strukturę, dzięki czemu stanowią doskonałą podstawę do produkcji domowych czekoladek, polew lub czekoladowych lizaków.
Pastylki Candy Melts są wyjątkowo łatwe w użyciu. Wystarczy je stopić w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej i wlać do foremek.
W przypadku precyzyjnych wzorów łatwiej jest użyć w tym celu rękawa cukierniczego. Po wlaniu masy, należy delikatnie stuknąć foremką o powierzchnię blatu, w celu usunięcia pęcherzyków powietrza. Następnie pozostawić masę do ostudzenia najlepiej w lodówce. Tworząc wzory kilkukolorowe, należy odczekać przed wlaniem kolejnej warstwy, aż zastygnie poprzedni kolor. Ostudzone czekoladki powinny z łatwością odchodzić od formy. Pozostałą masę można wielokrotnie topić, używając jej przy kolejnych czekoladkach. Nie wymagają przechowywania w lodówce.
Topienie w kuchence mikrofalowej: w pojemniku przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej podgrzewać zawartość opakowania przez 1 min. na 50% mocy lub na ustawieniu rozmrażania. Dokładnie wymieszać i powtarzać czynności w interwałach 30 sekundowych aż do uzyskania całkowicie rozpuszczonej i jednolitej masy.
Pastylki czekoladowe można również topić w plastikowych woreczkach dekoratorskich. Należy wówczas postępować zgodnie z opisaną procedurą ugniatając woreczek pomiędzy podgrzewaniem. Kiedy masa będzie całkowicie rozpuszczona należy odciąć końcówkę woreczka i wypełnić foremki.
Topienie w kąpieli wodnej: Napełnić garnek wodą poniżej poziomu dna górnego naczynia. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Wysypać pastylki do górnego naczynia i mieszać bez przerwy aż do całkowitego rozpuszczenia. Unikać napowietrzenia masy.
Uwaga: Masa może utracić konsystencję w przypadku przegrzania lub dodania płynu. W takim wypadku należy dodać 2 łyżeczki białego tłuszczu roślinnego typu "Planta" na każde opakowanie (397 g).
Formowanie: wylać rozpuszczoną masę do foremek. Potrząsnąć lekko aby usunąć pęcherzyki powietrza. Pozostawić do zastygnięcia. W celu wyjęcia gotowych lizaków lub czekoladek odwrócić foremkę i delikatnie ją wygiąć.
Skład: cukier, częściowo uwodorniony olej palmowy,
serwatka w proszku, pełne
mleko w proszku, odtłuszczone
mleko w proszku, lecytyna, sól, czerwień Allura AC, sztuczny aromat waniliowy
Waga netto: 340 g
Termin przydatności do spożycia: zawsze co najmniej 6 miesięcy od daty zakupu
Czekolada znakomicie nadaje się do ozdabiania wielkanocnych mazurków.

Najwyższa jakość
Opinie o :
Czerwone jasne pastylki czekoladowe Candy Melts (340 g) 04-0-0099 - Wilton
b. ładny kolor :)
skierka_ann [2018 /10 /5 18 :41:24]
Piękny kolor, dekorowanie cake-pops z nim to była czysta zabawa :)
allga [2016 /4 /22 14 :0:8]
Dobrze się rozpuszczają i są smaczne :)
Luiza26 [2015 /5 /3 10 :13:44]
Polecam super czekolada :up:
Kola [2014 /12 /14 23 :11:27]
Rozpuszczają się łatwo, trochę za szybko zastygają i trzeba sprawnie pracować :-) kolor intensywny nawet na ciemnej czekoladzie; polecam! :up:
dzolinek [2014 /4 /2 0 :6:34]
Wspaniałe, praktyczne i pyszne! :)
lowicz [2014 /3 /17 19 :15:42]
Łatwiej już być nie mogło. Mikrofalówka, mieszanie, mikrofalówka, mieszanie, foremka i lizaczki w kształcie serc na walentynki gotowe. Piękny głęboki kolor. Polecam
ellfitz [2014 /3 /1 1 :36:44]
super kolor idealne do cake pops :)
iwona56 [2013 /12 /19 2 :51:43]
super do cake pops :)
iwona56 [2013 /12 /18 2 :15:53]
Candy Melts są bardzo słodkie ale mają ładny kolor i łatwo się roztapiają. Zastygają szybko - czasem zbyt szybko ;)
Motyla [2013 /9 /11 16 :57:38]