Shitake to jedne z najpopularniejszych grzybów Azji.
Mają unikalny, piękny zapach i smak, wzbogacą potrawy każdej kuchni, nie tylko azjatyckiej.
Wspaniałe w daniach z makaronami, zapiekankami a nawet kanapkach.
Sposób przyrządzania: grzyby należy namoczyć w gorącej wodzie przez 20 minut, następnie dodać do dania i gotować lub smażyć.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 142 kJ / 34 kcal
- białko: 3 g
- węglowodany:54 g, w tym cukier 1 g
- tłuszcz: 0,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- błonnik: 7,8 g
- sól: 7,5 g
Wybieram shiitake tylko tej firmy. Nie wiem czy dobrze robię? Ale te wydają mi się najlepsze. Głównie dodaję 2-3 do gotowania rosołu. Podrasowują smak.
Hoinka
[2015
/10
/31 21
:10:52]
Uważam, że to najlepsze shiitake na rynku
siania87
[2015
/1
/18 15
:18:12]
Idealne do pierożków. Aromatyczne i smaczne.
monika999
[2014
/9
/1 22
:15:11]
Naprawdę smaczne,oprócz chińskim potraw dodaję je po namoczeniu do pizzy, wspaniale wzbogacają smak. Polecam.:up:
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Opinie o :
Grzyby shiitake (30 g) - House of Asia
Wybieram shiitake tylko tej firmy. Nie wiem czy dobrze robię? Ale te wydają mi się najlepsze. Głównie dodaję 2-3 do gotowania rosołu. Podrasowują smak.
Hoinka [2015 /10 /31 21 :10:52]
Uważam, że to najlepsze shiitake na rynku
siania87 [2015 /1 /18 15 :18:12]
Idealne do pierożków. Aromatyczne i smaczne.
monika999 [2014 /9 /1 22 :15:11]
Naprawdę smaczne,oprócz chińskim potraw dodaję je po namoczeniu do pizzy, wspaniale wzbogacają smak. Polecam.:up:
Lipka [2013 /11 /29 18 :19:10]