Mata pozwala na łatwe wałkowanie, odmierzanie i wycinanie ciastek i masy cukierniczej na jednej powierzchni roboczej.
Narysowane na macie kręgi pozwalają na precyzyjne rozwałkowanie ciasta dopasowanego do wielkości formy/tortownicy lub rozwałkowanie masy cukierniczej do pokrycia ciasta.
Narysowana kratka pozwala na cięcie pasków i kwadratów.
Na macie można wycinać foremkami.
Aby łatwo rozwałkować masę cukierniczą fondant należy wałek i matę posypać cukrem pudrem.
Opinie o :
Mata do wałkowania ciasta i lukru plastycznego (fondantu) - 02-0-0241 - Wilton - OTSW
Mata super, tylko szkoda, że podczas wałkowania nie ma przyczepności.
ipocoto
[2014
/8
/5 13
:37:56]
przydatny produkt
iwona56
[2013
/12
/18 2
:22:40]
to już druga tego rodzaju mata w mojej kuchni i sprawdza się doskonale. idealna do robienia kwiatów z czekolady plastycznej :)
tynp
[2013
/8
/7 12
:52:55]
żeby trzymała się blatu kuchennego pod matę rozlewam odrobinę wody :) sprawdza się u mnie jako stolnica z tą różnicą że łatwiej się ją przechowuje.
karrakass
[2013
/4
/23 19
:10:20]
Idealna! Łatwo ścierają się barwniki, a masa się nie przykleja :) aż chce się piec
kseen
[2013
/3
/15 21
:51:31]
Mata sprawdza się idealnie również do pierogów :)
Joanka
[2012
/6
/12 10
:23:21]
Ja osobiście po zamówieniu i obejrzeniu maty zwróciłam ją, ponieważ myślałam, że podczas wałkowania ciasta kruchego czy drożdżowego będzie trzymać się blatu jak stolnica silikonowa, ale jest zrobiona z foli więc przyczepności do podłoża w ogóle nie ma o czym wcześniej nie pomyślałam. Jednak jeśli ktoś chce ją wykorzystywać faktycznie tylko do wałkowania lukru plastycznego czy innych ozdób cukierniczych to myślę, że sprawdzi się idealnie.
Izabela
[2012
/4
/11 8
:46:59]
do cranberry - nie, to nie jest mata do wypieków. Jej przeznaczenie i możliwości są dokładnie takie jak przedstawiono w opisie produktu.
mela
[2011
/10
/11 23
:42:2]
Zamiast opinii - pytanie: czy to jest ten rodzaj maty, na ktorej mozna rowniez piec? Jesli tak, bylaby rewelacyjna.
cranberry
[2011
/10
/5 22
:41:10]
Mata-cudeńko; cudowna w wałkowaniu ciasta, cudowna w rolowaniu rolady. Niby drobiazg, ale bardzo ułatwia, usprawnia i uprzyjemnia pracę w kuchni. Bardzo polecam, bardzo namawiam.:)
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
Opinie o :
Mata do wałkowania ciasta i lukru plastycznego (fondantu) - 02-0-0241 - Wilton - OTSW
Mata super, tylko szkoda, że podczas wałkowania nie ma przyczepności.
ipocoto [2014 /8 /5 13 :37:56]
przydatny produkt
iwona56 [2013 /12 /18 2 :22:40]
to już druga tego rodzaju mata w mojej kuchni i sprawdza się doskonale. idealna do robienia kwiatów z czekolady plastycznej :)
tynp [2013 /8 /7 12 :52:55]
żeby trzymała się blatu kuchennego pod matę rozlewam odrobinę wody :) sprawdza się u mnie jako stolnica z tą różnicą że łatwiej się ją przechowuje.
karrakass [2013 /4 /23 19 :10:20]
Idealna! Łatwo ścierają się barwniki, a masa się nie przykleja :) aż chce się piec
kseen [2013 /3 /15 21 :51:31]
Mata sprawdza się idealnie również do pierogów :)
Joanka [2012 /6 /12 10 :23:21]
Ja osobiście po zamówieniu i obejrzeniu maty zwróciłam ją, ponieważ myślałam, że podczas wałkowania ciasta kruchego czy drożdżowego będzie trzymać się blatu jak stolnica silikonowa, ale jest zrobiona z foli więc przyczepności do podłoża w ogóle nie ma o czym wcześniej nie pomyślałam. Jednak jeśli ktoś chce ją wykorzystywać faktycznie tylko do wałkowania lukru plastycznego czy innych ozdób cukierniczych to myślę, że sprawdzi się idealnie.
Izabela [2012 /4 /11 8 :46:59]
do cranberry - nie, to nie jest mata do wypieków. Jej przeznaczenie i możliwości są dokładnie takie jak przedstawiono w opisie produktu.
mela [2011 /10 /11 23 :42:2]
Zamiast opinii - pytanie: czy to jest ten rodzaj maty, na ktorej mozna rowniez piec? Jesli tak, bylaby rewelacyjna.
cranberry [2011 /10 /5 22 :41:10]
Mata-cudeńko; cudowna w wałkowaniu ciasta, cudowna w rolowaniu rolady. Niby drobiazg, ale bardzo ułatwia, usprawnia i uprzyjemnia pracę w kuchni. Bardzo polecam, bardzo namawiam.:)
mela [2011 /9 /30 20 :57:59]