Poręczny, piętnasto centymetrowy nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale sprawdza się podczas krojenia marchewki "w kostkę", oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Ostrze - Wysokiej jakości, trzy warstwowa stal nierdzewna: laminat 3 warstwowy,dzeń - VG-10 okuty stalą SUS410
Twardość Ostrza - 60+/-1HRC.
Rękojeść - "Eco wood" połączenie mączki oraz wiórek drzewnych z tworzywem wstrzykiwanym pod bardzo wysokim ciśnieniem. Dzięki temu procesowi rączka jest wytrzymała jak drewno pakka będąc przy tym praktycznie odporną na zmiany temperatur.
Nóż został w całości wyprodukowany w Japonii
Japońskie noże kuchenne z powodzeniem mogą być nazywane„kryształem tradycyjnej japońskiej technologii”. Rozwijała się wraz z kulturą gotowania tego kraju, przekazywana z pokolenia na pokolenie, przetrwała po dziś dzień.
Nie będzie przesadą stwierdzenie, że to prawdziwie ostry nóż jest najważniejszym narzędziem każdego kucharza również tego domowego.
Istnieje taka miejscowość w Japonii gdzie od lat produkuje się wyjątkowo ostre narzędzia tnące - Tsubame-Sanjyo w prefekturze Niigata. Tam właśnie swoje noże produkuje Fujitora Industry Co., Ltd. właściciel marki Tojiro oraz producent noży Sha Ra Ku Mono.
Nieustanne poszukiwanie perfekcyjnego ostrza sprawia, że firma wychodzi poza granicę przeciętności. Stawiając na technologię opracowuje własne, ulepszone metody skuwania stali, tworząc niewiarygodnie ostre a zarazem łatwe w konserwacji noże. Najbardziej znanym efektem pracy Fujitora jest „DP” opatentowana w Japonii (patent nr. 688679) i uznana na całym świecie metoda skuwania stali o różnej zawartości węgla.
Dzięki swojej pasji i determinacji obecnie właściciel marki Tojiro jest jednym z 5 największych producentów noży w Japonii, który został doceniony m.in. przez Departament Handlu i Przemysłu tego kraju.
Niewątpliwie kuźnia w prefekturze Niigata będzie kontynuować swoją misję połączenia tradycji z nowoczesnością tworząc coraz doskonalsze narzędzia do krojenia, zaspokajając potrzeby użytkowników z całego świata.
Ostatnie opinie o produktach
Topper ze sklejki Pierwsza Komunia Święta, listki ażur - Mill Art
Świetne wykonanie . Wygląda bardzo elegancko. Polecam !
Sandera
Podkład okrągły pod tort, ciasto (średnica: 26 cm, grubość: 2 cm), z podkładem złotym do kontaktu z żywnością - Styrodur - Mill Art
Zdecydowanie najlepsze podkłady . Lekkie , ale świetnie stabilizują tort , nie ma strachu przed popłakanym tynkiem przy przenoszeniu :)
Sandera
Pudełko do transportu ciast i tortów (30 x 30 x 25 cm) - AleDobre.pl
Porządne pudełko, stabilne , zajmuje mało miejsca , można zamówić na zapas .
Sandera
Posypka cukrowa w kształcie świątecznych cukierków (105 g) - 710-1107 - Wilton
Fajnie!
Fajnie