KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Garnek rzymski HEDONIST (pojemność: 6,9 litra) szkliwiony wewnątrz - Pataki Keramia

14999

w tym 23% vat

Produkt chwilowo niedostępny.

Marka: Pataki Keramia

Nr produktu: 6258

Opis produktu
Oryginalny rzymski garnek z gliny i ceramiki. Potrawy w nim przygotowywane mają wyjątkowy smak i aromat dzięki materiałowi, z którego wykonana jest jego pokrywka, czyli porowatej, silnie wypalonej naturalnej glinie bez żadnych dodatków.

W garnku można piec: pieczenie mięsne, drób, ryby, zapiekanki, chleb, dania warzywne, risotto i lasage.

Garnek w środku jest powleczony warstwą ceramicznej glazury, dzięki czemu potrawy w nim przygotowywane nie przywierają do dna i boków. Szkliwiona jest zarówno pokrywka garnka wewnątrz jak i dół, dzięki czemu jest uniwersalny.
Potrawy przygotowywane w garnku rzymskim nie wymagają dodatku tłuszczu. Dzięki czemu przygotowane potrawy są zdrowsze, bardziej kruche i lekko strawne. Przed pieczeniem ganek należy zwilżyć wodą, którą wchłonie glina. Podczas ogrzewania wytworzy się warstwa pary wodnej w garnku i w piekarniku. Dzięki temu zawartość garnka będzie soczysta wewnątrz i chrupka na powierzchni

Garnek rzymski utrzymany jest w modnym, rustykalnym stylu. Idealnie nadaje się do serwowania dań na stole.
By garnek służył Ci przez lata oraz potrawy w nim przygotowane miały wyjątkowy smak, pamiętaj o kilku prostych zasadach:

  • przed pierwszym użyciem garnek wymocz w wodzie, a następnie dokładnie wymyj, ciepłą wodą bez detergentów,

  • przed każdym pieczeniem namocz pusty garnek w zimnej wodzie przez co najmniej 15 minut,

  • zbyt gwałtowna zmiana temperatur może spowodować pęknięcie naczynia, dlatego zimne naczynie wkładaj zawsze do zimnego piekarnika. Nigdy nie wlewaj zimnej wody do rozgrzanego naczynia,

  • gorący garnek wyjęty z piekarnika najlepiej stawiaj na suchej ściereczce lub desce, aby zapobiec styczności naczynia z zimnym podłożem, po użyciu garnek umyj w ciepłej wodzie. Nie używaj płynu do naczyń ani innych detergentów, gdyż wsiąkają one w strukturę naczynia, a następnie są uwalniane podczas następnego pieczenia,

  • po użyciu garnek przechowuj otwarty w przewiewnym miejscu tak, aby mógł swobodnie wyschnąć,

  • w miarę używania garnek będzie przybierał ciemniejszą barwę,

  • czas pieczenia w rzymskim garnku może się różnić od czasu pieczenia w innych naczyniach.


Dane szczegółowe:

Pojemność: 6,9 litra (około 8 sporych porcji)
Wymiary: 37 x 25 x 15 cm (długość x szerokość x wysokość z pokrywą)
Kraj produkcji: Węgry

Ważne! Przed użyciem należy garnek moczyć w wodzie około 15 minut
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

Opinie o :
Garnek rzymski HEDONIST (pojemność: 6,9 litra) szkliwiony wewnątrz - Pataki Keramia

Super garnek, każde mięsko wychodzi super! Od teraz mój ulubiony

betty69 [2017 /1 /28 8 :19:42]

Jestem bardzo zadowolna z tego garnka,potrawy sa bardzo smaczne i soczyste,a cena rowniez jest ok.POLECAM:)

wiosnawiosna [2014 /4 /7 12 :33:56]

Garnek wspaniały,pieczone w nim golonki-pycha.Znajoma,której zamówiłam zachwycona-piekła w nim chleb,mówi,ze jak z pieca kamiennego.Z czystym sercem polecam,jest trochę zabawy z przygotowaniem, ale efekt fantastyczny. Akurat ten garnek ma dodatkowy plus-można używać również pokrywy.

gerlach [2014 /3 /6 14 :4:8]

Garnek rewelacja. Potrawy wychodzą bardzo smaczne, przesiąknięte przyprawami. Na stałe zagościł w mojej kuchni. Jedna wada to że długo trzeba czekać na efekt końcowy ;) ale warto :)

grazkath [2014 /3 /3 15 :2:52]

Garnek jest rewelacyjny, duży, pojemny (spokojnie wejdzie cała kaczka, duża gęś już niekoniecznie), garnek oraz pokrywka od środka są szkliwione. Piękne zdobienie na pokrywce.

sofib [2014 /1 /29 12 :4:41]

Rewelacyjny garnek pierwsza klesa upiekłam w nim chleb -bustwo polecam:):up::up::up::up::up:

anna.c [2014 /1 /22 15 :11:17]

Rewelacyjny garnek pierwsza klesa upiekłam w nim chleb -bustwo polecam:):up::up::up::up::up:

anna.c [2014 /1 /22 14 :43:28]

Garnek rewelacja :) wrzuciłam do niego kawałek zamrożonej karkówki, zamrożoną roladę z jelenia, kawałek surowej wołowiny, dwie marchewki, cebulę i kilka obranych ziemniaków. Posoliłam, popieprzyłam, dodałam trochę majeranku, imbiru i do pieca. Oczywiście garnek wcześniej namoczyłam. Piekło się dosyć długo, a w zasadzie bardzo długo ale zapachy jakie wydobywały się z garnka i ogarniały mieszkanie były niesamowite :) Jednak szybko nie znaczy dobrze :) Efekt był niesamowity :) a ponadto podgrzany na drugi dzień garnek baaardzo długo trzyma ciepło, rano włączony na 1/2 godziny o godz. 16 potrawy w nim były ciepłe :) Polecam

grazkath [2013 /12 /15 20 :49:19]

świetne naczynie do pieczenia,na pierwszy ogień poszły gołąbki:) nie spodziewałam się aż takiego wow!

ALISEK1 [2013 /11 /27 14 :49:44]

Można piec w nim chleb. Tu także bardzo ważne jest wcześniejsze namoczenie garnka, wtedy podczas pieczenia unosi się z niego para, a chleb robi się chrupiący jak z piekarni. Co ważne chleb może w tym garnku wyrastać, nie ma potrzeby formować bochenka, ani przekładać z koszyków. Garnek z chlebem wkłada się do zimnego pieca i potem ustawia odpowiednią temperaturę. Niektórzy pieką w nim nawet ciasto :) Poza tym nadaje się jeszcze do zapiekanek, pieczeni rzymskiej i nadziewanych warzyw. Polecam, zwłaszcza do chleba :)

Ettelie [2011 /8 /17 22 :22:30]

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka