Profesjonalna tylka (końcówka) cukiernicza do dekoracji wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej.
Tylka przeznaczona do wykonywania dekoracji z mas, kremów czy bitej śmietany.
Tylka numer 789 nadaje się do pokrywania całych ciast i tortów. Szczelina ma ząbkowaną i gładką krawędź, więc istnieje możliwość wyboru faktury.
Tylka należy stosować bezpośrednio w torebce cukierniczej lub papierowym rożku.
Wszystkie tylki Wilton są wykonane ze stali nierdzewnej pokrytej specjalnym stopem niklu i mosiądzu, co zapobiega rdzewieniu, a przy tym pozwala utrzymać kształt tylek, by służyły Ci przez wiele lat.
Można myć w zmywarce
Wymiary:
- średnica podstawy: 53 mm
- szerokość szczeliny: 45 mm
- wysokość: 62 mm
Opinie o :
Tylka do dekoracji dużych powierzchni nr 789 - 03-3125 - Wilton
Świetna do tynkowania tortu. Bardzo pomocna
forgettome
[2021
/8
/18 14
:10:4]
Temu, kto wymyślił tę tylkę mogłabym piec ciasta do końca życia - w podzięce za ten jakże przydatny produkt!
Jestem rodzinną "tortownicą", piekę torty na każdą okazję. Zarówno ja jak i moja rodzina nie jesteśmy fanami lukru plastycznego na torcie, dlatego większość z moich wypieków ozdabiam kremem. Ta tylka pozwala mi na idealnie rozprowadzenie kremu na bokach i na górze. Torcik jest równiutki, kremu wszędzie tyle samo i jakże równo! Wystarczy raz przejechać szpatułką i tort jest idealnie przygotowany pod dalsze ozdabianie! Ułatwia też nakładanie jednego koloru kremu na drugi - nic się nie miesza, wszystko pozostaje na miejscu.
Ząbkowana strona sprawdza się super przy robieniu ozdób plecionkowych. W minione Święta Wielkanocne robiłam mazurki w kształcie jajka (giganty:)) i tylka uratowała mi życie.
Co do samej tylki to...jest ogromna! Przyznam się szczerze, że dopóki nie wzięłam jej do ręki nie zdawałam sobie sprawy jaka ona jest wielka :) Ale to tylko kolejny plus! W końcu to tylka do dużych powierzchni!
Oczywiście jakość pierwsza klasa, stal bardzo odporna na wszelkie zarysowania, wgniecenia i zdeformowania. Kilka razy mi spadła i "ząbki" nadal na miejscu :) Wymaga użycia dużych woreczków.
Jeśli często pieczecie torty lub ciasta z kremem lub chcecie idealnie przygotować tort pod lukier plastyczny - ta tylka jest dla Was. I zapewniam, że posłuży Wam na lata. Polecam!
Lotka
[2016
/5
/20 21
:56:19]
Marzyłam o tej tylce odkąd pierwszy raz zobaczyłam tutorial z jej użyciem. Pojawiła się na aledobre - nie było lepszego powodu, by dołączyła do kolekcji moich tylek Wiltona.
Tej końcówki używam do smarowania boków i górnych części ciasta. Niezwykle ułatwia pracę - wcześniej smarowałam boki za pomocą szpatułki, powstawały nierówne warstwy kremu, które trzeba było dłużej wygładzać, czasem krem zmieszał się z ciastem czy konfiturą/frużeliną przez za długie wygładzanie i zahaczanie, nie było to estetyczne... Z tylką 789 te problemy już dla mnie nie istnieją i oszczędzam sporo czasu :) Najpierw za jej pomocą pokrywam kremem tort, następnie wygładzam powierzchnię szpatułą, icing smoother'em lub grzebieniem dekoratorskim.
Tylka jest sporych rozmiarów, nie potrzeba do jej użycia przejściówki. Najwygodniej sprawdzają się worki o długości 40 cm (takie są też zalecenia Wiltona). Bardzo przydatna końcówka, jeśli pieczecie torty i ciasta z kremami. Szczerze polecam :)
Joann
[2016
/5
/13 10
:0:33]
Wspaniale sprawdza się nie tylko na wielkich powierzchniach. Tylkę nr 789 używam w komplecie z workami jednorazowymi - Wilton 40 cm. Najczęściej piekę torty o średnicy 23 cm i dekoruję je kremem maślanym, który jest dość delikatny. Dzięki zastosowaniu tej tylki nie tylko udaje mi się szybko przełożyć tort kremem, ale też warstwy kremu są równe, a jego ilość idealna. Często również na jednej warstwie ciasta biszkoptowego kładę zarówno dżem/powidła jak i krem maślany. Zanim kupiłam tylkę nr 789 musiałam się nieźle nakombinować, żeby na dżemie rozłożyć krem i żeby się ze sobą nie wymieszały. Z tylką do dekoracji dużych powierzchni stało się to banalnie proste.
anula.ce@windowslive.com
[2016
/4
/28 12
:47:8]
5/5, idealna do robienia efektu plecionki :)
Aby wyglądało jeszcze lepiej polecam robić plecionkę w dwóch kolorach :)
Do robienia tego efektu dobra jest też tylka nr 48 Wiltona :)
:up:
Luiza26
[2015
/5
/2 14
:6:58]
Dobra, godna polecenia tylka
ecias
[2015
/4
/3 22
:15:36]
Godna polecenia tylka. Sprawdza mi się przy ozdabianiu tortów.
agata_bern
[2015
/3
/7 16
:23:3]
Dzięki tej tylce zaoszczędzam czas przy nakładaniu śmietany na tort *.* Cudo!!
Shine
[2015
/1
/12 14
:51:54]
Jak dla mnie rewelacja.
Gosia73
[2014
/9
/3 11
:22:13]
świetna, ja ja używałam do robienia sukni na tort Barbie i dzięki niej tort wyszedł zjawiskowo....
Opinie o :
Tylka do dekoracji dużych powierzchni nr 789 - 03-3125 - Wilton
Świetna do tynkowania tortu. Bardzo pomocna
forgettome [2021 /8 /18 14 :10:4]
Temu, kto wymyślił tę tylkę mogłabym piec ciasta do końca życia - w podzięce za ten jakże przydatny produkt! Jestem rodzinną "tortownicą", piekę torty na każdą okazję. Zarówno ja jak i moja rodzina nie jesteśmy fanami lukru plastycznego na torcie, dlatego większość z moich wypieków ozdabiam kremem. Ta tylka pozwala mi na idealnie rozprowadzenie kremu na bokach i na górze. Torcik jest równiutki, kremu wszędzie tyle samo i jakże równo! Wystarczy raz przejechać szpatułką i tort jest idealnie przygotowany pod dalsze ozdabianie! Ułatwia też nakładanie jednego koloru kremu na drugi - nic się nie miesza, wszystko pozostaje na miejscu. Ząbkowana strona sprawdza się super przy robieniu ozdób plecionkowych. W minione Święta Wielkanocne robiłam mazurki w kształcie jajka (giganty:)) i tylka uratowała mi życie. Co do samej tylki to...jest ogromna! Przyznam się szczerze, że dopóki nie wzięłam jej do ręki nie zdawałam sobie sprawy jaka ona jest wielka :) Ale to tylko kolejny plus! W końcu to tylka do dużych powierzchni! Oczywiście jakość pierwsza klasa, stal bardzo odporna na wszelkie zarysowania, wgniecenia i zdeformowania. Kilka razy mi spadła i "ząbki" nadal na miejscu :) Wymaga użycia dużych woreczków. Jeśli często pieczecie torty lub ciasta z kremem lub chcecie idealnie przygotować tort pod lukier plastyczny - ta tylka jest dla Was. I zapewniam, że posłuży Wam na lata. Polecam!
Lotka [2016 /5 /20 21 :56:19]
Marzyłam o tej tylce odkąd pierwszy raz zobaczyłam tutorial z jej użyciem. Pojawiła się na aledobre - nie było lepszego powodu, by dołączyła do kolekcji moich tylek Wiltona. Tej końcówki używam do smarowania boków i górnych części ciasta. Niezwykle ułatwia pracę - wcześniej smarowałam boki za pomocą szpatułki, powstawały nierówne warstwy kremu, które trzeba było dłużej wygładzać, czasem krem zmieszał się z ciastem czy konfiturą/frużeliną przez za długie wygładzanie i zahaczanie, nie było to estetyczne... Z tylką 789 te problemy już dla mnie nie istnieją i oszczędzam sporo czasu :) Najpierw za jej pomocą pokrywam kremem tort, następnie wygładzam powierzchnię szpatułą, icing smoother'em lub grzebieniem dekoratorskim. Tylka jest sporych rozmiarów, nie potrzeba do jej użycia przejściówki. Najwygodniej sprawdzają się worki o długości 40 cm (takie są też zalecenia Wiltona). Bardzo przydatna końcówka, jeśli pieczecie torty i ciasta z kremami. Szczerze polecam :)
Joann [2016 /5 /13 10 :0:33]
Wspaniale sprawdza się nie tylko na wielkich powierzchniach. Tylkę nr 789 używam w komplecie z workami jednorazowymi - Wilton 40 cm. Najczęściej piekę torty o średnicy 23 cm i dekoruję je kremem maślanym, który jest dość delikatny. Dzięki zastosowaniu tej tylki nie tylko udaje mi się szybko przełożyć tort kremem, ale też warstwy kremu są równe, a jego ilość idealna. Często również na jednej warstwie ciasta biszkoptowego kładę zarówno dżem/powidła jak i krem maślany. Zanim kupiłam tylkę nr 789 musiałam się nieźle nakombinować, żeby na dżemie rozłożyć krem i żeby się ze sobą nie wymieszały. Z tylką do dekoracji dużych powierzchni stało się to banalnie proste.
anula.ce@windowslive.com [2016 /4 /28 12 :47:8]
5/5, idealna do robienia efektu plecionki :) Aby wyglądało jeszcze lepiej polecam robić plecionkę w dwóch kolorach :) Do robienia tego efektu dobra jest też tylka nr 48 Wiltona :) :up:
Luiza26 [2015 /5 /2 14 :6:58]
Dobra, godna polecenia tylka
ecias [2015 /4 /3 22 :15:36]
Godna polecenia tylka. Sprawdza mi się przy ozdabianiu tortów.
agata_bern [2015 /3 /7 16 :23:3]
Dzięki tej tylce zaoszczędzam czas przy nakładaniu śmietany na tort *.* Cudo!!
Shine [2015 /1 /12 14 :51:54]
Jak dla mnie rewelacja.
Gosia73 [2014 /9 /3 11 :22:13]
świetna, ja ja używałam do robienia sukni na tort Barbie i dzięki niej tort wyszedł zjawiskowo....
bee [2014 /1 /18 10 :17:15]