Nóż ceramiczny o szerokim ostrzu doskonały do siekania i szatkowania. Czerwona rękojeść noża doda Ci energii przy codziennej krzątaninie kuchennej.
Nóż idealny dla każdego domowego kucharza. Dzięki swoim niepowtarzalnym właściwościom staje się ulubionym towarzyszem kuchennych potyczek. Tradycyjnie nóż Santoku używa się do prezencyjnego siekania produktów w cienkie paseczki i drobną kostkę, a bardzo ostra krawędź tnąca noża Kyocera jeszcze bardziej ułatwi Ci ten sposób krojenia.Dodatkowo szerokie ostrze umożliwia łatwe zebranie pokrojonych rzeczy i wrzucenia ich do garnka lub miski.
Cechy noża Santoku Kyocera:
• Perfekcyjna ostrość: Ostry jak brzytwa nóż będzie zachwycać swą ostrością. Noże Kyocera wykonane są z zaawansowanej technicznie ceramiki, co zapewnia doskonałą retencję krawędzi i utrzymuje ich ostrość 10 razy dłużej niż w innych profesjonalnych nożach, również tych wykonanych ze stali węglowej.
• Niezrównana czystość: Noże Kyocera nigdy nie zmieniają właściwości czy smaku żywności. Nie powodują powstawania brudnych, brązowych plamek, ponieważ nie zawierają jonów metali, które mogłyby się przedostawać do krojonych produktów. Nie rdzewieją.
• Bardzo lekki: Doskonale wyważony i lekki. Zmniejsza zmęczenie nadgarstka podczas długotrwałego krojenia.
• Zastosowanie cyrkonu 206: Twardość ostrza noża ceramicznego Kyocera zbliżona jest do diamentu. Przekłada się to na silniejsze ostrze o większej gęstości, które o wiele dłużej pozostaje ostre w porównaniu do innych noży ceramicznych.
• Ergonomiczna rączka: Rękojeść jest wykonana z materiału syntetycznego. Leży pewnie i wygodnie nawet w wilgotnej dłoni.
Długość ostrza: 14 cm
Wszystkie noże ceramiczne Kyocera są produkowane wyłącznie w Japonii oraz przechodzą bardzo szczegółową kontrolę jakości, która wyklucza wszelkie niedociągnięcia podczas produkcji. Każdy z noży jest poddawany trzem rodzajom testów:
Test wykrywalności - noże ceramiczne Kyocera są jednymi z najlepszych oraz najbardziej uznanych noży tego typu na świecie, dlatego posiadają zabezpieczenie, dzięki któremu są wykrywalne w bramkach montowanych m.in. na lotniskach.
Test wytrzymałościowy - kontroluje czy klinga nie jest zbyt krucha (noże ceramiczne Kyocera są tak wyważone aby nie pękały po przypadkowym upadku).
Test ostrości - kontroluje każdy nóż by był idealnie naostrzony a ostrze wypolerowane, bez konieczności częstego ostrzenia.
Materiał: ceramika wysokiej jakości, materiał syntetyczny
Opinie o :
Ceramiczny nóż kuchenny Santoku (długość ostrza: 14 cm) czerwony – Kyocera
polecam
izkauj [2013 /2 /20 10 :14:15]