Aluminiowa forma do wypieku ciasta w kształcie motyla. Teraz możesz wyczarować tort urodzinowy lub ciasto na letnie przyjęcie, które wprawi wszystkich gości w zachwyt.
Forma wykonana z wysokiej jakości aluminium, które zapewnia doskonały efekt pieczenia dzięki równomiernemu rozprowadzaniu ciepła.
Forma pozwala uzyskać dokładnie odwzorowanie kształtu i wzoru na cieście. Ułatwia to dekorowanie ciasta przy pomocy polew, lukru, posypek lub innej techniki.
Forma nadaje się również do tworzenia deserów na zimno - galaretek lub musów.
Forma jest lekka, trwała, a przy tym łatwa w użytkowaniu.
Cechy aluminiowej formy Wilton:
- dokładne i precyzyjnie odwzorowane kształty;
- cienkie ścianki ułatwiające wyjmowanie ciasta;
- wyjątkowo łatwa do utrzymania w czystości.
Przed każdym użyciem formę należy natłuścić. Najwygodniej przy pomocy tłuszczu w spreju, np. Bake Easy firmy Wilton.
Formę wkładać do odpowiednio rozgrzanego piekarnika, co zapewni optymalny efekt pieczenia.
Wymiary formy:
- długość: 27,5 cm
- szerokość: 21,25
- głębokość: 5 cm
Materiał: aluminium
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Przed pieczeniem ciasta formę należy spryskać tłuszczem w spray'u "Bake Easy", co umożliwi łatwe wyjęcie wypieku z formy (formę można także tradycyjnie wysmarować masłem i wysypać mąką).
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek