Technologia produkcji tej mąki sięga już średniowiecza. Od wieków sprawdzona jako doskonała do wypieku podpłomyków, chlebów, prowadzenia zakwasów czy do kiszenia na staropolski żur, niewątpliwie nr jeden w Polsce. Mąka pytlowa to bogactwo smaku i. wartości odżywczych, warto skorzystać z "Dobra" naszych Przodków, którzy na co dzień spożywali chleby z mąki pytlowej.
Składniki: Ziarno żyta
Zawiera gluten.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna:1382 kJ/328 kcal
Tłuszcz: 2,0g w tym kwasy tłuszczowe: 0,4g
Węglowodany: 59,8 g w tym cukry: 4,1g
Błonnik: 15,0g
Białko: 10,1g
Sól:
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
Ostatnie opinie o produktach
Mleczko kokosowe UHT w kartonie (250 ml) - Real THAI
Uwielbiam potrawy z mleczkiem kokosowym, stąd nieobiektywnie oceniam wysoko. Mleczko to ma dobry skład !
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 0 Nuvola 1kg - Caputo
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 00 Pasticceria 1 kg Caputo
Nie wyobrażam sobie pizzy domowej bez tej mąki. Wychodzi idealnie chrupiąca.
marta-mp17@o2.pl
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek