Ciasto Kadaif, znane również jako kataifi, to tradycyjne ciasto pochodzące z kuchni bliskowschodniej i bałkańskiej. Składa się z cienkich, nitkowatych makaronów z ciasta filo, które przypominają kształtem włosy anielskie lub siano. Gotowe ciasto Kadaif może być używane do przygotowywania deserów oraz wykorzystywane do owijania mięs czy warzyw, tworząc unikalne potrawy.
Idealne do przygotowania czekolady dubajskiej.
Skład:
Mąka pszenna, woda, skrobia kukurydziana, olej roślinny (słonecznikowy), sól, substancje konserwujące: propionian wapnia, sorbinian potasu.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna: 1114 kJ/263 kcal
Tłuszcz: 1,8 g W tym: kw. tłuszcz. nasycone: 0,24 g
Węglowodany: 55 g W tym cukry: 2,3 g
Białko: 5,8 g
Sól: 0,17 g
Parametry
Kraj pochodzenia: Niemcy
Przechowywanie: Produkt chłodzony
Masa netto: 0.4 kg
Masa brutto:
0.412 kg
Alergeny: gluten
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Łatwe mycie
Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „2” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „4” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „5” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek