Jednym z najpopularniejszych od kilku sezonów sposobów dekoracji wypieków jest pokrycie ich polewą lustrzaną. Takie wypieki są bardzo eleganckie i tak efektowne, że nie wymagają żadnych dodatkowych dekoracji.
Polewa lustrzana daje idealnie gładką i błyszczącą powierzchnię, jest przy tym miękka i łatwo poddaje się krojeniu. Polewą można również dekorować desery: musy, kremy czy panna cottę.
Idealnie nada się to ciast typu tarta z owocami.
Glazura jest również znana jako zimny żel.
Zawartość wlej do miski, dobrze rozmieszaj, a następnie rozlej po powierzchni tortu lub deseru. Nierówności możesz wyrównać za pomocą noża lub szpatułki.
Składniki: syrop glukozowy, woda, aromat, kwas: E330, regulator kwasowości: E327, E331, E341, substancja żelująca: E401, E407, E440, konserwant: E202.
Może zawierać śladowe ilości: soi , dwutlenku siarki i siarczynów (E220-E228) w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l, wyrażonych jako SO2 .
Masa netto: 375 g

Łatwe mycie

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Mleczko kokosowe UHT w kartonie (250 ml) - Real THAI
Uwielbiam potrawy z mleczkiem kokosowym, stąd nieobiektywnie oceniam wysoko. Mleczko to ma dobry skład !
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 0 Nuvola 1kg - Caputo
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 00 Pasticceria 1 kg Caputo
Nie wyobrażam sobie pizzy domowej bez tej mąki. Wychodzi idealnie chrupiąca.
marta-mp17@o2.pl
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek