Cukier perlisty to duże cukrowe bryłki, które dają efekt chrupkości w wypiekach.
Wielkość ziarenek i ich odpowiednia twardość sprawiają, że cukier perlisty jest odporny na wysoką temperaturę podczas pieczenia nie zmienia konsystencji i zachowuje śnieżnobiały kolor.
Posiada delikatny smak. Idealny do dekoracji deserów, gofrów, biszkoptów, brioszek, fińskich bułeczek Pulla, ciasteczek czy naleśników.
Świetnie nadaje się również do lodów, gdzie małe, pokryte syropem perełki cukrowe mogą być użyte jako posypka.
Skład: 100% cukier
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1664 kJ/398 kcal
tłuszcze: 0 g (w tym nasycone 0 g)
węglowodany: 99,9 g, w tym cukry 99,9 g
białko: 4,8 g
sól: 0 g
Waga: 700 g
Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „2” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „4” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „5” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek