Mieszanka CMC i gumy ksantanowej to naturalny, niskokaloryczny środek żelujący i zagęszczający. Odpowiednik żelatyny dla wegan.
Świetny do przygotowania zarówno tradycyjnych, jak i nowoczesnych potraw. Idealnie nadaje się do przetworów z owoców (dżemów, galaretek, sosów, polew) oraz lodów lub kremów. Jest też naturalnym emulgatorem, czyli utrzymuje jednorodną emulsję z mieszaniny dwóch lub więcej substancji.
Właściwości:
- Służy do formowania żeli o właściwościach emulgujących, zagęszczających, stabilizujących i żelujących.
- Do zagęszczania lodów, galaretek, dżemów, marmolad frużelin, sosów, dressingów, polew owocowych.
- Idealna do stabilizowania różnego rodzaju kremów i mas.
- Dodana do masy cukrowej pozwoli na jej modelowanie i łatwiejsze przygotowanie figurek cukrowych.
Dawkowanie: 1 - 10 g na 1 kg
Skład: karboksymetyloceluloza, guma ksantanowa, mąka z nasion chleba świętojańskiego, syrop glukozowy.
Waga netto: 250 g

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Mleczko kokosowe UHT w kartonie (250 ml) - Real THAI
Uwielbiam potrawy z mleczkiem kokosowym, stąd nieobiektywnie oceniam wysoko. Mleczko to ma dobry skład !
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 0 Nuvola 1kg - Caputo
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 00 Pasticceria 1 kg Caputo
Nie wyobrażam sobie pizzy domowej bez tej mąki. Wychodzi idealnie chrupiąca.
marta-mp17@o2.pl
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek