Glazura do ciast z owocami - Krystaliczna to innowacyjny produkt, który nadaje idealne wykończenie tartom, tartaletekom, owocowym babeczkom i wszelkim wypiekom z owocami, pozwalając zachować ich świeżość i soczystość. Glazura pięknie nabłyszcza owoce. Wystarczy nałożyć jej cieniutką warstwę, by uzyskać efekt deseru z cukierni.
Jej zaletą jest szybkość przygotowania oraz krótki czas stygnięcia. Glazura do ciast z owocami zastyga w zaledwie 30 minut, a na cieście jest miękka, łatwo się kroi. Nie wymaga gotowania. Nadaje się zarówno do wszystkich świeżych owoców sezonowych, jak i z puszki. Krystaliczna glazura z owocami ma lekko kwaskowy smak. Produkt na bazie pektyny, przyjazny dla wegan.
Wystarcza na pokrycie ciasta o śr. 26 cm
Sposób przygotowania
Zagotuj wodę i odmierz 250 ml.
Zawartość torebki wsyp do naczynia z gorącą wodą, dodaj 2 płaskie łyżki cukru i wymieszaj rózgą (ok. 3 min) do całkowitego rozpuszczenia.
Naczynie z rozmieszaną glazurą odstaw nie mieszając na ok 15-17 min w temp. pokojowej do momentu aż zacznie tężeć. W czasie tężenia glazura może być mniej klarowna. To typowe dla pektyny.
Tężejącą glazurę rozprowadź na owocach łyżką. Jeśli glazura za bardzo stężeje, możesz ją ponownie podgrzać do stanu płynnego i ostudzić do uzyskania lekko tężejącej konsystencji.
Gotowe ciasto wstaw do lodówki na ok. 15 min, aż glazura całkowicie zastygnie.
składniki: cukier, substancja żelująca (pektyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy).
Możliwa obecność MLEKA i zbóż zawierających GLUTEN.
Wartość odżywcza w 100 g po przyrządzeniu:
Wartość energetyczna: 192kJ / 45 kcal
Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 11 g w tym cukry: 11 g
Białko: 0 g
Sól: 0,06 g
Waga netto: 10 g

Łatwe mycie

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Mleczko kokosowe UHT w kartonie (250 ml) - Real THAI
Uwielbiam potrawy z mleczkiem kokosowym, stąd nieobiektywnie oceniam wysoko. Mleczko to ma dobry skład !
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 0 Nuvola 1kg - Caputo
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 00 Pasticceria 1 kg Caputo
Nie wyobrażam sobie pizzy domowej bez tej mąki. Wychodzi idealnie chrupiąca.
marta-mp17@o2.pl
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek