Czarne kakao o głębokim, intensywnym kolorze i delikatnym smaku, pozbawionym kwasowości i goryczy. Idealne do
Cacao Barry Noir Intense Cocoa Powder Lean to niskotłuszczowy i zasadowy proszek kakaowy. Proszek ma głęboką czarną barwę węgla oraz mocny i gorzki smak kakao. Drobna struktura pozwala na łatwe mieszanie proszku. Może zastępować czarny barwnik.
To właśnie dzięki czarnemu kakao ciasteczka Oreo są czarne.
Czarny kolor uzyskuje się w procesie alkalizacji ziaren - ziarno kakaowca przepłukuje się roztworem potasowym, dzięki czemu kakao traci swoją kwaśność, uzyskuje delikatniejszy smak, ciemny kolor oraz większą rozpuszczalność w wodzie.
Gdy nie chcemy uzyskać aż tak czarnego koloru, możemy mieszać czarne kakao z kakao naturalnym, lub kakao ciemnym.
Czarne kakao osiąga PH na poziomie 8.
Skład: kakao w proszku (odtłuszczone), regulator kwasowości: E524, E501i.
Waga: 1 kg
Kraj produkcji: Holandia

Najwyższa jakość

Produkt wegetariański
Ostatnie opinie o produktach
Mleczko kokosowe UHT w kartonie (250 ml) - Real THAI
Uwielbiam potrawy z mleczkiem kokosowym, stąd nieobiektywnie oceniam wysoko. Mleczko to ma dobry skład !
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 0 Nuvola 1kg - Caputo
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 00 Pasticceria 1 kg Caputo
Nie wyobrażam sobie pizzy domowej bez tej mąki. Wychodzi idealnie chrupiąca.
marta-mp17@o2.pl
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek