KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Lukier plastyczny biały o smaku sycylijskiej cytryny (1 kg) - Extra - Renshaw

4899

w tym 23% vat

Produkt chwilowo niedostępny.

Marka: Renshaw

Nr produktu: 32167

Nr kat: R02844

Opis produktu
Lukier plastyczny, to masa plastyczna do dekoracji wypieków. Ma smak sycylijskich cytryn, idealnie nadaje się do dodawania smaku ciastom. Jest gotowa do użycia, wystarczy ją rozwałkować do uzyskania gładkiej i cienkiej powierzchni, z której można wycinać dowolne kształty, ugniatać ją jak plastelinę i tworzyć różne elementy dekoracyjne takie, jak: wstążki, listki, kwiaty, fale tkaniny, czy płaskie obrazki. Masa plastyczna ma idealną konsystencję łatwo się modeluje - w konsystencji przypomina modelinę. Dzięki różnorodnym kolorom, które są dostępne w naszym sklepie, Twoje ciasta będą wyglądały niesamowicie.

Bay powlec lukrem tortownicę o średnicy 24 cm i wysokości 8-10 cm potrzebujemy około 75 dag lukru. Należy rozwałkować go na grubość około 4-5mm. Najłatwiej ciasto powlecze się lukrem, rozwałkowując go wpierw na arkuszu papieru do pieczenia, posypanego cienką warstwą cukru pudru. Pozostały lukier można przechowywać w lodówce w woreczku foliowym, z którego osunięte zostanie powietrze.

Instrukcja pokrywania wypieków lukrem plastycznym:

- lukier w temperaturze pokojowej zagniataj przez kilka chwil, by stał się elastyczny i lekko się ogrzał,

- lukier rozwałkuj na placek kształtu ciasta na grubość 4-5 mm (najłatwiej zrobisz to nieprzywierającym wałkiem silikonowym) na papierze do pieczenia, delikatnie oprószonym cukrem pudrem, jeśli podczas wałkowania pojawią się pęcherzyki, przekłuj je czystą szpilką,

- rozwałkowany lukier powinien być większy niż średnica ciasta wraz z wysokością jego boków, lukier przenieś na ciasto (zawijając go na wałek, lub podkładając pod niego dłonie),

- packą cukierniczą lub dłonią ukształtuj i wygładź lukier, aż wierzch i boki ciast będą równe i jedwabiste w dotyku,

- nadmiar lukru na brzegach odetnij ostrym nożem,

- jeśli chcesz odcisnąć na lukrze wzory, to właśnie to jest moment na tą czynność - lukier RegalIace obsycha w ciągu 2-3 godzin,

- powleczony tort obsusz w przewiewnym miejscu, w pudełku kartonowym.


Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1686 kj / 399 kcal
- białko: 0 g
- węglowodany: 87 g, w tym cukry 82 g
- tłuszcz: 5,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,1 g
- sól: 0,00 g

Skład: cukier, syrop glukozowy, olej palmowy, woda, substancja utrzymująca wilgoć: E422, emulgator: E471, olej (cytrynowy), stabilizator: E413, E466, regulator kwasowości: E330, substancja konserwująca: E202, naturalny aromat.

Może zawierać śladowe ilości: jaj, soi, mleka, orzechów, dwutlenku siarki i siarczynów (E220-E228) w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l, wyrażonych jako SO2.

Waga netto: 1 kg

Kraj pochodzenia: Wielka Brytania
Termin przydatności do spożycia: co najmniej 6 miesięcy od daty zakupu
Produkt wegetariańskiProdukt wegetariański

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka