Sól himalajska Kala Namak dzięki specjalnemu procesowi wypalania w piecu uzyskuje charakterystyczny siarkowy zapach i szary kolor.
Zastosowanie: Poza klasycznym zastosowaniem w daniach indyjskich sprawdza sie idealnie w kuchni wegańskiej nadając potrawom zapachu i smaku jaj. Soli Kala Nanak można użyć np. do przygotowania wegańskiej "jajecznicy" z tofu lub wegańskiego majonezu.
Skład: sól himalajska czarna Kala Namak, substancja wzbogacająca: jodan potasu. 100 g soli zawiera 3,9 +/- 1,3 mg jodanu potasu.
Wartości odżywcze w 100 g / ml produktu
Wartość energetyczna 0 kJ / 0 kcal
Tłuszcz 0.00 g KTN 0.00 g
Węglowodany 0.00 g w tym Cukry 0.00 g
Białko 0.00 g
Błonnik 0.00 g
Sól 98.80 g
KTN - kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek