Skórka pomarańczowa to nieodzowny składnik pączków, serników, makowców i innych wypieków.
Idealna na wielkanocne mazurki.
Przyjemna cytrusowa nuta nadaje wypiekom i deserom charakteru. Doskonałe do oblewania czekoladą. Dzięki procesowi wysycenia cukrem i odpowiedniej zawartości cukru, skórka pomarańczowa kandyzowana zachowuje jędrność, kształt i jędrność.
Jej intensywny smak sprawdzi się nie tylko w ciastach, ale także zwykłych deserach, naleśnikach, jogurcie naturalnym czy owocowych sałatkach. W ten sposób świąteczny aromat pomarańczy jest dostępny przez cały rok - wystarczy uwolnić go z opakowania!
Owoce kandyzowane to produkty termo-stabilne; nie zmieniają swoich właściwości podczas zamrażania i zapiekania.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1027 kJ / 284 kcal
Tłuszcz: 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 71 g, w tym cukry: 62,03 g
Białko: 0 g
Sól: 0,36 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Waga: 100 g
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek