Kandyzowana skórka cytronu cięta w kostkę.
Cytron to roślina będąca mniej znanym kuzynem cytryny, której skórkę poddaje się kandyzowaniu i wykorzystuje się w cukiernictwie jako aromatyczną ozdobę wypieków i deserów. Owoce cytronu to bogactwo witamin A, B, C i E oraz licznych minerałów.
Cechuje się unikalnym smakiem oraz aromatem. Jest doskonała do wypieków, jako element dekoracyjny.
Zapakowana w wygodnym opakowaniu pozwalającym na jej kilkukrotne użycie.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1332 kJ / 314 kcal
Tłuszcz: 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 76 g, w tym cukry: 70 g
Białko: 0 g
Błonnik: 5 g
Sól: 0,4 g
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek
Butelka ze słomką dla dziewczynki Smiley Kid - Zak!
Dla małej dziewczynki pierwszorzędna
KKrzysiek