Karczochy to wieloletnie roślina zielona, uprawiana przede wszystkim w krajach śródziemnomorskich. W kuchni wykorzystuje się jej pędy kwiatowe, najczęściej gotowane, a następnie marynowane w oleju.
Dodatek octu winnego sprawia, że są lekko kwaskowate, jednak dopiero po dodaniu do sałatek, wydobywa się ich prawdziwy smak. Karczochy są bogate w karoten oraz witaminy z grupy B i sole mineralne, przez co uważa się je za jedno z najzdrowszych warzyw.
Ostatnie opinie o produktach
Posypka cukrowa w kształcie świątecznych cukierków (105 g) - 710-1107 - Wilton
Fajnie!
Fajnie
Mąka pszenna graham typ 1850 1 kg - ToTa!
Używam tylko tych mąk.
Fajnie
Mąka pszenna typ 750 chlebowa 5 kg - ToTa!
Używam tylko tych mąk.
Fajnie
Baton piernikowy w czekoladzie z nadzieniem marcepanowym - Kopernik
JEszcze nie jadłem, ale zjem :)
Fajnie