Dekstroza w proszku to cukier prosty otrzymywany ze skrobi kukurydzianej.
Bardzo dobrze rozpuszcza się w wodzie. Dzięki swojemu słodkiemu smakowi jest stosowana w przemyśle spożywczym do wyrobu likierów, cukierków,marmolad, sztucznego miodu, kompotów galaretek.
Idealnie sprawdzi w produkcji lodów, granity.
Obniża temperaturę zamarzania i zapobiega krystalizacji, poprawia wiązanie i uwydatnia aromaty. Dekstroza wydobywa także kolor
ciastek i pomaga fermentowanym produktom lepiej wyrastać, szczególnie w ciastach.
Ostatnie opinie o produktach
Podkład okrągły pod tort, ciasto (średnica: 26 cm, grubość: 2 cm), z podkładem złotym do kontaktu z żywnością - Styrodur - Mill Art
Podkłady są super :) Lekkie i wytrzymałe. Łatwe do oczyszczenia. Polecam!
vinca_minor
Truskawka liofilizowana Frupp 15 g - Celiko
Pyszny dodatek do kremów
karmela.nova@gmail.com
Wsporniki plastikowe do tortów wielowarstwowych (4 sztuki) - 05-0-0028 - Wilton
Fajne wsporniki, bardzo wytrzymałe
karmela.nova@gmail.com
Kule czekoladowe 3D, perłowe czarno-złote (5 szt.) - Barbara Decor
przepiekna ozdoba tortu-polecam
Matyldzia2012