Dekstroza w proszku to cukier prosty otrzymywany ze skrobi kukurydzianej.
Bardzo dobrze rozpuszcza się w wodzie. Dzięki swojemu słodkiemu smakowi jest stosowana w przemyśle spożywczym do wyrobu likierów, cukierków,marmolad, sztucznego miodu, kompotów galaretek.
Idealnie sprawdzi w produkcji lodów, granity.
Obniża temperaturę zamarzania i zapobiega krystalizacji, poprawia wiązanie i uwydatnia aromaty. Dekstroza wydobywa także kolor
ciastek i pomaga fermentowanym produktom lepiej wyrastać, szczególnie w ciastach.
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek