Mąka migdałowa to świetna alternatywa dla tradycyjnej mąki w słodkich wypiekach. Doskonała do makaroników: tortów, ciast, ciasteczek. Może posłużyć jako dekoracja deserów i posypka sałatek. Idealna do zup i sosów. Mąkę migdałową można zastosować jako dodatek do naleśników i panierkę. Wypiekom i daniom przygotowanym z jej dodatkiem nadaje oryginalnej migdałowej nuty smakowej.
Mąkę migdałową można użyć do przygotowania mleka migdałowego - wystarczy połączyć kilka łyżek mąki z wodą źródlaną i syropem z agawy i zmieszać na wysokich obrotach w blenderze.
Może być również dodana i zmieszana w blenderze ze świeżo wyciskanym sokiem, napojem kakao lub mlekiem orzechowym, tworząc w ten sposób napój bogaty w substancje odżywcze.
Mąka migdałowa jest bogatym źródłem witaminy E, B1, B2, PP, potasu, cynku i magnezu.
Mąka migdałowa nie zawiera glutenu.
Skład: mąka z migdałów 100%
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 2696 kJ/ 644 kcal
Tłuszcz (w tym kwasy tłuszczowe nasycone): 59 g (11 g)
Węglowodany (w tym cukry): 2,5 g (2,2 g)
Błonnik: 12 g
Białko: 20 g
Sól: 0 g
Waga netto: 500 g
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Termin przydatnoci do spożycia: 7 miesięcy od daty zakupu
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek
Butelka ze słomką dla dziewczynki Smiley Kid - Zak!
Dla małej dziewczynki pierwszorzędna
KKrzysiek