KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Lukier plastyczny pastelowy żółty (250 g) - Extra - Renshaw

1199

w tym 23% vat

- +

Wysyłka: 48 godzin

Marka: Renshaw

Seria: Extra

Nr produktu: 31278

Nr kat: R02922

Opis produktu
Lukier plastyczny do dekoracji: powlekania wypieków, tworzenia figurek oraz dekoracji. Ma idealną konsystencję, która umożliwia łatwe i precyzyjne wykonanie nawet bardzo skomplikowanych dekoracji. Kolor idealny do zrobienia np.: słońca, kaczuszki, kukurydzy.

Lukier plastyczny to masa cukrowa przypominająca modelinę. Nadaje się do powlekania ciasta, modelowania figurek i dekoracji. Jest niezastąpiony do tortów w angielskim stylu. Wspaniale się wałkuje i równo wycina. Jego powierzchnia równomiernie obsycha, co ułatwia jej dalsze dekorowanie, a wewnątrz pozostaje jedwabiście miękki i delikatny. Ma delikatny smak i aromat.

Z plastycznego lukru można ulepić figurki dowolnego kształtu - wstążki, listki, kwiaty, fale tkaniny, czy płaskie obrazki. Lukier na cieście można wzbogacić o wzór, używając do jego wykonania specjalnych mat. Gotowy lukier można malować lub pisać na nim wesołe teksty i życzenia, używając do tego spożywczych barwników i pisaków.

Do powleczenia ciasta z tortownicy o średnicy 24 cm i wysokości ok. 8-10 cm potrzeba około 75 dag lukru. Lukier po rozwałkowaniu powinien mieć grubość 1/2 cm. Najłatwiej ciasto powlecze się lukrem, rozwałkowując go wpierw na arkuszu papieru do pieczenia, posypanego cienką warstwą cukru pudru. Niewykorzystany lukier można przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym woreczku foliowym, z którego zostało usunięte powietrze.

Instrukcja pokrywania wypieków lukrem plastycznym:
lukier w temperaturze pokojowej zagniataj przez kilka chwil, by stał się elastyczny i lekko się ogrzał,
lukier rozwałkuj na placek kształtu ciasta na grubość 4-5 mm (najłatwiej zrobisz to nieprzywierającym wałkiem silikonowym) na papierze do pieczenia, delikatnie oprószonym cukrem pudrem, jeśli podczas wałkowania pojawią się pęcherzyki, przekłuj je czystą szpilką,
rozwałkowany lukier powinien być większy niż średnica ciasta wraz z wysokością jego boków, lukier przenieś na ciasto (zawijając go na wałek, lub podkładając pod niego dłonie),
packą cukierniczą lub dłonią ukształtuj i wygładź lukier, aż wierzch i boki ciast będą równe i jedwabiste w dotyku,
nadmiar lukru na brzegach odetnij ostrym nożem,
jeśli chcesz odcisnąć na lukrze wzory, to właśnie to jest moment na tą czynność - lukier RegalIace obsycha w ciągu 2-3 godzin,
powleczony tort obsusz w przewiewnym miejscu, w pudełku kartonowym.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1700 kJ / 402 kcal
- białko: 0 g
- węglowodany: 87,8 g, w tym cukry 86,1 g
- tłuszcz: 5,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,2 g
- sól: 0 g

Składniki: cukier, syrop glukozowy, olej palmowy, substancja utrzymująca wilgoć: E422, emulgator: E471, stabilizator: E413, barwnik: E160a, substancja konserwująca: E202, aromat naturalny. Wyprodukowany w fabryce, która przetwarza składniki orzechowe ( migdały ). Ten produkt posiada certyfikaty Halal i Koszerności. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.

Waga netto: 250 g

Kraj pochodzenie: Wielka Brytania

Termin przydatności do spożycia: co najmniej 5 miesiący od daty zakupu
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość
Produkt wegetariańskiProdukt wegetariański

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka