Gotowy do użycia proszek, idealny do robienia deserów, panna cotty, budyniu i musów. Niezbędny do przygotowania galaretek owocowych, gumowatych cukierków i pianek. Doskonała alternatywa dla żelatyny w arkuszach
Super klarowna.
Sposób przygotowania:
Zawartość torebki wsyp do 1 l przegotowanej, gorącej wody lub wywaru.
Dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia. Nie gotuj!
Ostudzoną galaretę wstaw do lodówki do stężenia.
Porady:
Świeże owoce kiwi, ananasa, figi, papai i mango zawierają enzymy, które uniemożliwiają tężenie żelatyny. Można temu zapobiec zagotowując owoce przez kilka minut lub stosując owoce z puszki.
Aby uzyskać równomierne rozłożenie składników w naczyniu, stopniowo zalewaj rozpuszczoną żelatyną. Po zalaniu pierwszej warstwy wstaw naczynie do lodówki do częściowego zastygnięcia. Następnie wylej drugą warstwę.
Żelatynę można rozpuścić w małej ilości wody na przykład w celu zagęszczenia deseru. Pamiętaj, że przygotowując desery, rozpuszczoną żelatynę należy mieszać z produktami o temp. pokojowej,
Składniki: żelatyna wieprzowa
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Energia: 1521 kj / 58 kcal
Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nienasycone: 0,1 g
Węglowodany: 0,2 g w tym cukry: 0,2 g
Białko: 89,2 g
Sól: 0,75 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Waga netto: 20 g

Najwyższa jakość

Produkt w 100% naturalny

Produkt wegański

Produkt wegetariański
Ostatnie opinie o produktach
Posypka cukrowa w kształcie świątecznych cukierków (105 g) - 710-1107 - Wilton
Fajnie!
Fajnie
Mąka pszenna graham typ 1850 1 kg - ToTa!
Używam tylko tych mąk.
Fajnie
Mąka pszenna typ 750 chlebowa 5 kg - ToTa!
Używam tylko tych mąk.
Fajnie
Mleczko kokosowe (400 ml) - House of Asia
Jak zwykle - uzupełniam zapas ;-)
KKrzysiek