Czereśnie spośród innych owoców wyróżnia intensywny kolor, a także słodki smak. Są źródłem witamin C i A oraz wielu minerałów, takich jak m.in.: wapń, żelazo, fosfor, mangan czy miedź. Te kandyzowane owoce nierzadko są wykorzystywane w gastronomii jako dodatek do dań lub wypieków cukierniczych.
Owoce kandyzowane to produkty termo-stabilne; nie zmieniają swoich właściwości podczas zamrażania i zapiekania.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1334 kJ/314 kcal
Tłuszcz: 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 78 g, w tym cukry: 78 g
Białko: 0 g
Sól: 0,02 g
Ostatnie opinie o produktach
Rant do pieczenia ciast i tortów prostokątny, regulowany (16 - 32 cm, H12) - DorosioweRanty
polecam! dla siebie i idealny na prezent. Wreszccie nic się nie wylewa a galaretka jest idealnie gładka
goga1313
Posypka cukrowa, maczek zieleń irlandzka (75 g) - SweetDecor
ładny, żywy odcień zieleni, idealny na listki czy murawę do tortu boisko
goga1313
Posypka cukrowa błyszczące perełki mix 5 mm, cztery kolory (40 g) - SweetDecor
bardzo ładne kolory
goga1313
Topper ze sklejki Pierwsza Komunia Święta, listki ażur - Mill Art
Świetne wykonanie . Wygląda bardzo elegancko. Polecam !
Sandera