Czereśnie spośród innych owoców wyróżnia intensywny kolor, a także słodki smak. Są źródłem witamin C i A oraz wielu minerałów, takich jak m.in.: wapń, żelazo, fosfor, mangan czy miedź. Te kandyzowane owoce nierzadko są wykorzystywane w gastronomii jako dodatek do dań lub wypieków cukierniczych.
Owoce kandyzowane to produkty termo-stabilne; nie zmieniają swoich właściwości podczas zamrażania i zapiekania.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1334 kJ/314 kcal
Tłuszcz: 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 78 g, w tym cukry: 78 g
Białko: 0 g
Sól: 0,02 g
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek