KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Proszek bezowy substytut białka kurzego meringue powder (150 g) - FunCakes

2699

w tym 23% vat

Produkt chwilowo niedostępny.

Marka: FunCakes

Nr produktu: 31079

Nr kat: F54405

Opis produktu
Proszek bezowy to produkt, który z łatwością zastąpi surowe białko kurze.
Umożliwia przygotowanie stabilnych kremów i lukrów, doskonałych do wykonywania dekoracji. Sprawdzi się również podczas przygotowania bez.

Przygotowanie bezy: Piekarnik nagrzać do 120°C (piec konwekcyjny 100°C). Miska i trzepaczka muszą być odporne na tłuszcz. Wymieszaj 14 gramów bezy w proszku ze 125 ml wody i 125 gramów drobnego cukru granulowanego. Ubijaj miksturę na wysokich obrotach aż do uzyskania białej piany. Stopniowo dodawaj 250 gram drobnego cukru granulowanego. Ubijaj, aż będziesz mógł wyciągać szczyty, które nie opadają. Wyszprycować bezy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze do pieczenia i wysuszyć w piekarniku przez ok. 2 godz. 1,5 godziny. Pozwól bezom ostygnąć w piekarniku.

Przygotowanie pavlova: Piekarnik nagrzać do 120°C (piec konwekcyjny 100°C). Wymieszaj 14 gramów proszku ze 125 ml wody i 125 gram drobnego cukru w misce i wymieszaj to trzepaczką. Upewnij się, że miska i trzepaczka są odporne na tłuszcz. Ubij proszek na wysokich obrotach na białą pianę i dodaj trochę reszty cukru. Pokonaj to, aż będziesz mógł wyciągać szczyty, które nie opadają. Jest bardzo sztywny i wytrzymały. Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia i ułóż na wierzchu mieszaninę. Naciśnij lekko płasko wypukłą stroną łyżki. Mieszanina powinna mieć śred. 20 cm. Wysuszyć bezę w piekarniku przez ok. 2 godz. 2½ godziny i ostudź w piekarniku. Najlepiej zrobić tę bezę z jednodniowym wyprzedzeniem, aby dobrze wyschła. Następnie powinien być suchy na zewnątrz, ale nadal trochę gumowaty w środku. 250 ml śmietanki ubić z 2 łyżkami cukru pudru i sztywniejszą śmietaną. Wystudzoną pavlovę pokryj kremem. Aby uzyskać efekt „lodu” na jagodach, zmocz je przed przepuszczeniem przez cukier. Udekoruj pavlovę świeżymi owocami.

Przygotowanie American Buttercream: Wymieszaj 190 gram crisco z 7 łyżeczkami (35 gram) wody, dodaj 450 gram cukru pudru i 15 gram bezy w proszku i wymieszaj. Dodaj 4 łyżeczki (20 gram) wody i wymieszaj do kremu do smarowania.

Składniki: białko jaja z wolnego wybiegu (suszone), cukier, substancja zagęszczająca: E466, kwas: E330. Alergeny podano pogrubioną czcionką . Może zawierać śladowe ilości: glutenu , mleka , soi i łubinu . Certyfikat halal.

Zapakowany w poręczny słoik. Etykieta zawiera następujące języki: holenderski, angielski, niemiecki, francuski, hiszpański i włoski.


Waga netto: 150 g
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka