Mąka z mocnym, elastycznym glutenem, idealna do ciast wymagających długiej fermentacji, w chłodnych pomieszczeniach.
Semolina to mąka otrzymywana z pszenicy durum. Jest ona doskonała do ciasta makaronowego i na pierogi. Koniecznie sprawdź ją robiąc spód na pizzę lub na włoską foccacię.
Mąka pszenna Semolina
Przechowywać w miejscu suchym.
Kraj pochodzenia: Włochy
Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna 1462 kJ/345 kcal
Tłuszcz 1,2 g
w tym kwasy nasycone 0,2 g
Węglowodany 68,4 g
w tym cukry 1,1 g
Błonnik 3 g
Białko 13,5 g
Sól 0,018 g
Skład: mąka z pszenicy durum
Waga netto: 5 kg
Kraj pochodzenia: Włochy
Termin przydatności do spożycia: zawsze co najmniej 6 miesiące od daty sprzedaży.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek
Butelka ze słomką dla dziewczynki Smiley Kid - Zak!
Dla małej dziewczynki pierwszorzędna
KKrzysiek