Tteokbokki to sztandarowy wyrób kuchni koreańskiej. To forma klusek o najróżniejszych wielkościach i kształtach, wyrabianych z mąki pochodzącej w krótkoziarnistego, klejącego ryżu. Można je podawać w różnych potrawach, najczęściej jednak jako dodatek do gęstego, aromatycznego słodko-ostrego sosu na bazie paprykowej pasty gochujang.
Kluski ryżowe są delikatne w smaku i mają lekko gąbczastą strukturę, dlatego doskonale wchłaniają smak dodatków.
Przechowywać w suchybm i chłodnym miejscu.
Skład: ryż (98,8 %), sól, alkohol
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 804 kJ/ 193,1 kcal
tłuszcz: 0,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
węglowodany: 44,7 g, w tym cukry: 0 g
białko: 3,2 g
sól: 0 g
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek