Pierniczki Delecta dzięki aromatycznej mieszance cynamonu, goździków i kolendry wypełnią każdy dom zapachem tradycyjnego, korzennego ciasta.
Dołączony do produktu stempelek pozwoli wykroić ok. 70 ciasteczek z jednej porcji ciasta.
Do zawartości opakowania wystarczy dodać tylko podstawowe składniki (jajo oraz masło lub margarynę), by szybko i bez trudu przygotować aromatyczne, tradycyjne pierniczki.
Foremki występują w 4 wersjach, produkty wysyłane losowo!
Skład: mąka pszenna, cukier, cykoria prażona, przyprawy 1,2%; proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu); mieszanka karmelowa [cukierki śmietankowe 62% (cukier, syrop glukozowy, śmietanka (z mleka); zagęszczona serwatka (z mleka); masło (z mleka); syrop cukru trzcinowego, sól, aromat, emulgator: lecytyny (z soi)); syrop cukru karmelizowanego 21%; aromat, glukoza, stabilizator: fosforany wapnia; ekstrakt z wanilii Bourbon]; sól.
Wartość odżywcza: w proszku 100 g
Energia: 1880 kJ / 447 kcal
Tłuszcze: 17 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,9 g
Węglowodany: 66 g w tym cukry 25 g
Białko: 7,4 g
Sól: 0,62 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Składniki do ciasta:
1 jajo
75 g miękkiej margaryny lub masła
Do podsypywania:
2 łyżki mąki pszennej
Sposób przygotowania:
1.Do miski wsyp zawartość torebki z ciastem, dodaj jajo i tłuszcz. Całość zagnieć do gładkiej masy. Włóż do zamrażalnika na 30 min.
2.Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180ºC bez termoobiegu.
3.Wyjmij ciasto z zamrażalnika, podziel na połowę. Rozwałkuj na grubość ok. 0,5 cm podsypując mąką. Wykrawaj pierniczki foremką i wyciskaj wzór. Ułóż na przygotowanej blasze.
4.Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 180ºC przez 10−13 min.
5.Powtórz czynność z drugą połową ciasta.
Opakowanie wystarcza na dwie blachy pierniczków (ok. 70 sztuk).
Zawartość opakowania:
350 g mieszanki do przygotowania ciasta
1 foremka z motywem świątecznym
Opakowanie nie zawiera dodatków do dekoracji.

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Mleczko kokosowe UHT w kartonie (250 ml) - Real THAI
Uwielbiam potrawy z mleczkiem kokosowym, stąd nieobiektywnie oceniam wysoko. Mleczko to ma dobry skład !
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 0 Nuvola 1kg - Caputo
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 00 Pasticceria 1 kg Caputo
Nie wyobrażam sobie pizzy domowej bez tej mąki. Wychodzi idealnie chrupiąca.
marta-mp17@o2.pl
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek