KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Przyprawa do piernika z cynamonem z Indonezji (15 g) - Dr. Oetker

337

w tym 8% vat

Produkt chwilowo niedostępny.

Marka: Dr.Oetker

Nr produktu: 30778

Nr kat: 5900437082899

Opis produktu
Przyprawa do piernika to starannie dobrana, aromatyczna kompozycja, aż 9 składników w tym imbiru, goździków kardamonu oraz Cynamonu z Indonezji zapewni wyrazisty i niepowtarzalny smak piernika, pierniczków czy ciasteczek korzennych. Bez dodatku cukru, 100% przypraw i ziół wprost ze świata natury.

Porcja na ok. 200-300 g mąki

Skład: 35% cynamon, cykoria, imbir, goździki, ziele angielskie, kolendra, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, kardamon.
Możliwa obecność GLUTENU, MLEKA, GORCZYCY

Waga netto: 15 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przykładowy przepis:
Dodaj: Ciasto: 150 g masła, 40 g miodu, 150 ml mleka, 2 jajka, 220 g mąki pszennej, 1 łyżeczka Ciemnego Kakao Dr. Oetkera, 150 g cukru, 1 Przyprawa do piernika Dr. Oetkera, 1 Proszek do pieczenia 15 g Dr. Oetkera, szczypta soli.

Polewa: 50 g czekolady gorzkiej, 50 ml śmietanki 30% tł.

Sposób przygotowania:

1. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Formę o wymiarach 25 x 10 cm wyłóż papierem do pieczenia.

2. Masło rozpuść, odstaw do przestudzenia. Dodaj miód, mleko i jajka, całość wymieszaj mikserem.

3. Mąkę przesiej do miski, wsyp pozostałe suche składniki i wymieszaj. Następnie dodaj wcześniej przygotowane mokre składniki i zmiksuj do całkowitego ich połączenia.

4. Ciasto przełóż do przygotowanej formy. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 65 minut. Po upieczeniu odstaw w formie do wystudzenia.

5. Szklaną miskę ustaw nad garnkiem z gotującą się wodą na malej mocy palnika. kawałki czekolady umieść w szklanej misce, dodaj śmietankę. Mieszaj do uzyskania jednolitej masy.

Wystudzony piernik polej polewą czekoladową.

Najlepiej spożyć przed: 31.10.2022
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka