Eleganckie, pyszne, niewielkie ciasteczka – makaroniki. Choć w cukierniach nie należą do najtańszych, w domu przygotujesz je bez większego problemu.
Mata ułatwi to zadanie, dzięki niej przygotujesz 21 makaroników. Podwyższony rant przy każdym wgłębieniu zapobiegnie rozlaniu się ciasta oraz sprawi, że każde z ciasteczek będzie idealnie okrągłe i o takiej samej średnicy. Użyj wyobraźni i twórz własne zestawienia smakowe.
Odporna na temperaturę od -40°C do +240°C
Sposób użycia:
Przygotowaną masę na makaroniki nałóż na mniejszą średnicę wgłębienia i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej. Upiecz i pozostaw do ostygnięcia. Ciasteczka odejdą bez najmniejszego problemu.
Można myć w zmywarce oraz używać w kuchence mikrofalowej.
Dołączono książeczkę z przepisami.
Objęta 15-letnią gwarancją
Wymiary: 38 × 30 cm
Średnica ciasteczka: 4,5 cm
Materiał: silikon platynowy
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek