To nieodłączny element kuchni azjatyckiej - bardzo pożywny i energetyzujący dzięki dużej zawartości białka.
Sporządzony z mąki pszennej, w postaci długich cienkich nitek. Znakomity dodatek do bulionów i lekkich zup, potraw mięsnych, jarskich i słodkich.
Błyskawiczny i prosty sposób przygotowania to doskonałe rozwiązanie dla osób nie lubiących tracić zbyt wiele czasu oraz... dla głodomorów.
Makaron zalewamy wodą i pozostawiamy na 3-5 minut. Następnie odcedzamy i gotowe! Wystarczy dodać odpowiedni sos lub dodać makaron do zupy i danie palce lizać! Smacznego!
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1458 kJ / 343 kcal
- białko: 10,5 g
- węglowodany: 72 g
- tłuszcz: 1,5 g
Dostałam ten makaron zamiennie za inny chiński, który zamówiłam a akurat się skończył - bardzo miła zamiana - makaron okazał się wyśmienity.
magmonza
[2014
/6
/10 13
:26:12]
Najlepszy makaron do potraw kuchni chińskiej. jego dodatkowy atut poza smakiem to niesamowita szybkość przygotowania.
domellomw
[2012
/11
/5 9
:26:7]
:) na gosciach robi duuuze wrażenie :D idealny do chinskiej mieszanki polecam i zamawiam
ania
[2012
/4
/23 19
:48:39]
Idealnie nadaje się do kuchni chińskiej i tajskiej. Pyszny z wołowinką na ostro w sosie chili :)
goury
[2011
/8
/30 18
:53:18]
Dokładnie tego szukałam:)
Makaron smaczny zarówno na ciepło jak i na zimno, dobrze się podsmaża w woku i oczywiście błyskawicznie i bez wysiłku się go przygotowuje. Dla wielbicieli chińskiej czy pewnie także innej azjatyckiej kuchni, dla odmiany od ryżu, ten makaron jest idealny. Jest bardziej wyrazisty od makarony ryżowego, ale zarazem równie łatwy w przygotowaniu. Ja już na pewno z niego w swojej diecie nie zrezygnuję ;)
Kejm_00
[2011
/2
/23 22
:41:12]
Jest pyszny! Idealny do dań z woka i tajskiej kuchni ;)
goury
[2011
/1
/10 21
:16:33]
ten makaron to krol chinskich kubkow!
idealny do woka, dodajac do niego pedy bambusa, groszek, marchewke, troche kapusty, sos slodko-kwasny, tudziez inny, wedle upodoban, + piersi z kurczaka w ciescie, badz mleku kokosowym, albo kawalki wolowiny, wymieszac i przelozyc do miseczek - przygotujemy typowe chinskie danie fast food, ktore jest jednoczesnie 10xzdrowsze niz fastfoody obecne w polsce.
ania1410
[2010
/10
/8 14
:1:24]
Jak zwykle mnie nie zawiódł, już na stałe zagościł w mojej kuchni:) Co najważniejsze mąż, który nie znosi makaronu zajada się nim, aż uszy mu się trzęsą:);)
ostasia
[2009
/11
/3 10
:51:17]
Pyszny makaron, szczególnie do dań z woka, przygotowanie błyskawiczne.
Opinie o :
Makaron Mie (250 g) - Go-Tan
Dostałam ten makaron zamiennie za inny chiński, który zamówiłam a akurat się skończył - bardzo miła zamiana - makaron okazał się wyśmienity.
magmonza [2014 /6 /10 13 :26:12]
Najlepszy makaron do potraw kuchni chińskiej. jego dodatkowy atut poza smakiem to niesamowita szybkość przygotowania.
domellomw [2012 /11 /5 9 :26:7]
:) na gosciach robi duuuze wrażenie :D idealny do chinskiej mieszanki polecam i zamawiam
ania [2012 /4 /23 19 :48:39]
Idealnie nadaje się do kuchni chińskiej i tajskiej. Pyszny z wołowinką na ostro w sosie chili :)
goury [2011 /8 /30 18 :53:18]
Dokładnie tego szukałam:) Makaron smaczny zarówno na ciepło jak i na zimno, dobrze się podsmaża w woku i oczywiście błyskawicznie i bez wysiłku się go przygotowuje. Dla wielbicieli chińskiej czy pewnie także innej azjatyckiej kuchni, dla odmiany od ryżu, ten makaron jest idealny. Jest bardziej wyrazisty od makarony ryżowego, ale zarazem równie łatwy w przygotowaniu. Ja już na pewno z niego w swojej diecie nie zrezygnuję ;)
Kejm_00 [2011 /2 /23 22 :41:12]
Jest pyszny! Idealny do dań z woka i tajskiej kuchni ;)
goury [2011 /1 /10 21 :16:33]
ten makaron to krol chinskich kubkow! idealny do woka, dodajac do niego pedy bambusa, groszek, marchewke, troche kapusty, sos slodko-kwasny, tudziez inny, wedle upodoban, + piersi z kurczaka w ciescie, badz mleku kokosowym, albo kawalki wolowiny, wymieszac i przelozyc do miseczek - przygotujemy typowe chinskie danie fast food, ktore jest jednoczesnie 10xzdrowsze niz fastfoody obecne w polsce.
ania1410 [2010 /10 /8 14 :1:24]
Jak zwykle mnie nie zawiódł, już na stałe zagościł w mojej kuchni:) Co najważniejsze mąż, który nie znosi makaronu zajada się nim, aż uszy mu się trzęsą:);)
ostasia [2009 /11 /3 10 :51:17]
Pyszny makaron, szczególnie do dań z woka, przygotowanie błyskawiczne.
ostasia [2009 /10 /26 12 :23:0]