Czy mandarynki mogą być jeszcze bardziej mandarynkowe ?
Osiągnięto to dzięki liofilizacji, dzięki czemu mandarynki są niesamowite.
Liofilizacja to proces usuwania wody w próżni w bardzo niskiej temperaturze, pozostawiający tylko samą istotę rzeczy w postaci chrupiącego warzywa lub owoca. Proces ten zachowuje większość składników odżywczych świeżych warzyw lub owoców.
Do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający deser, ciasto, jogurty i napoje.
Sprawdzą się także jako naturalny (i pyszny!) barwnik spożywczy do lukru na ciasteczka, kremu do tortów i babeczek.
Stanowią doskonałą alternatywę dla niezbyt zdrowych słodyczy, czy innych wysoko przetworzonych przekąsek. Paczkę liofilizowanych owoców możemy wziąć ze sobą na drugie śniadanie do szkoły, pracy… jest to wspaniała zdrowa przekąska.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1489 kJ/352kcal
- tłuszcz: 1,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,6 g
- węglowodany: 73 g w tym cukry: 67 g - błonnik: 11 g
- białko: 5,1 g
- sól: 0,03 g
Waga netto: 30 g
Skład: liofilizowane mandarynki
Torebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Termin przydatności do spożycia: minimum 6 miesięcy od daty zakupu.
Ostatnie opinie o produktach
Rant do pieczenia ciast i tortów prostokątny, regulowany (16 - 32 cm, H12) - DorosioweRanty
polecam! dla siebie i idealny na prezent. Wreszccie nic się nie wylewa a galaretka jest idealnie gładka
goga1313
Posypka cukrowa, maczek zieleń irlandzka (75 g) - SweetDecor
ładny, żywy odcień zieleni, idealny na listki czy murawę do tortu boisko
goga1313
Posypka cukrowa błyszczące perełki mix 5 mm, cztery kolory (40 g) - SweetDecor
bardzo ładne kolory
goga1313
Topper ze sklejki Pierwsza Komunia Święta, listki ażur - Mill Art
Świetne wykonanie . Wygląda bardzo elegancko. Polecam !
Sandera