Mąka bezglutenowa Fioreglut - idealna dla osób uczulonych na gluten.
Doskonała mieszanka składająca się z skrobi ryżowej i ziemniaczanej, mąki ryżowej i sojowej i błonnika pokarmowego.
Idealna do przygotowania pizzy, bułek, chleba i pieczywa płaskiego.
Wykonasz z niej również nietypowe wypieki, także na słodko.
Skład: skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, skrobia kukurydziana, mąka gryczana, skrobia ryżowa, błonnik rośliny, środek zagęszczający E412.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna:1513 kJ
Wartość energetyczna: 357 kcal
Tłuszcz: 0,7 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g)
Węglowodany: 84,4 g (w tym cukry: 7 g)
Błonnik: 4,2 g
Białko: 1,5 g
Sól: 0,25 g
Waga: 1 kg
Kraj pochodzenia: Włochy
Caputo to rodzinny młyn, który swoją działalność rozpoczął już w 1924 r.
Dzięki doświadczeniu obecnie już trzech pokoleń, Caputo gwarantuje wyjątkowo wysoką jakość swoich produktów.
W młynie używane są najlepsze wyselekcjonowane gatunki pszenicy. Następnie po powolnym procesie mielenia, uzyskiwana jest mąka, która zachowuje skrobię i naturalną autentyczność smaku.

Produkt wegetariański
Ostatnie opinie o produktach
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice
Młynek do sera i innych produktów Molino, biały - Moha
Młynek sprawdza się idealnie. Prosty w obsłudze, łatwy w utrzymaniu czystości, bardzo praktyczny.
Milkaice
Rant do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 14 - 20, wysokość 12 cm) - DorosioweRanty
Solidny rant, dobrze widoczna podziałka sprawia, że przygotowanie biszkoptu idzie o wiele szybciej. Łatwo się myje.
mistyks3
Blacha metalowa do pieczenia, podkład pod ranty (25 x 25 cm) - DorosioweRanty
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
mistyks3