Semolina, czyli mąka przypominająca drobną kaszkę, uzyskiwana przez mielenie pszenicy twardej (durum). Charakteryzuje się słomkowo-żółtym kolorem, który barwi wyroby z niej przygotowane, jak również nadaje im charakterystycznego smaku i zapachu.
Jest ona doskonała do ciasta makaronowego i na pierogi. Koniecznie sprawdź ją robiąc spód na pizzę lub na włoską foccacię.
Wartość odżywcza w 100g:
Energia 1417kJ/334kcal
Tłuszcz: 1,0g (w tym kwasy tłuszczowe 0,2g
Węglowodany: 70,0g (w tym cukry 1,0g)
Błonnik: 2,5g
Białko: 10,0g
Sól: 0,0g
Ostatnie opinie o produktach
Topper ze sklejki Pierwsza Komunia Święta, listki ażur - Mill Art
Świetne wykonanie . Wygląda bardzo elegancko. Polecam !
Sandera
Podkład okrągły pod tort, ciasto (średnica: 26 cm, grubość: 2 cm), z podkładem złotym do kontaktu z żywnością - Styrodur - Mill Art
Zdecydowanie najlepsze podkłady . Lekkie , ale świetnie stabilizują tort , nie ma strachu przed popłakanym tynkiem przy przenoszeniu :)
Sandera
Pudełko do transportu ciast i tortów (30 x 30 x 25 cm) - AleDobre.pl
Porządne pudełko, stabilne , zajmuje mało miejsca , można zamówić na zapas .
Sandera
Posypka cukrowa w kształcie świątecznych cukierków (105 g) - 710-1107 - Wilton
Fajnie!
Fajnie