Semolina, czyli mąka przypominająca drobną kaszkę, uzyskiwana przez mielenie pszenicy twardej (durum). Charakteryzuje się słomkowo-żółtym kolorem, który barwi wyroby z niej przygotowane, jak również nadaje im charakterystycznego smaku i zapachu.
Jest ona doskonała do ciasta makaronowego i na pierogi. Koniecznie sprawdź ją robiąc spód na pizzę lub na włoską foccacię.
Wartość odżywcza w 100g:
Energia 1417kJ/334kcal
Tłuszcz: 1,0g (w tym kwasy tłuszczowe 0,2g
Węglowodany: 70,0g (w tym cukry 1,0g)
Błonnik: 2,5g
Białko: 10,0g
Sól: 0,0g
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek