Gochujang to koreańska pasta z ostrej papryki, która została poddana fermentacji. Śmiało można nazwać ją narodową przyprawą Koreańczyków, gdyż dodawana jest praktycznie do większości najpopularniejszych potraw. Gochujang stosowana jest jako marynata do mięs, przyprawa do zup, gulaszów oraz jest podstawą przy kiszeniu warzyw, np. kimchi.
Pasta Gochujang zawiera duże ilości ostrej papryczki. Jest mocno pikantna o wyrazistym, nietuzinkowym smaku oraz stałej i zwartej konsystencji. Jest bardzo wydajna i starcza na długo.
Skład: fermentowana pasta ryżowa (ryż, sól, woda, koji), syrop kukurydziany, woda, ostra papryka w proszku, pasta SOJOWA (SOJA, woda, sól, koji), alkohol destylowany, sól, ekstrakt z PSZENICY, fermentowana SOJA (SOJA, woda, sól, ekstrakt z PSZENICY, destylowany alkohol, ekstrakt z drożdży), koncentrat czosnku, woda.
Wartości odżywcze w 100g produktu
Wartość energetyczna: 843kj/199kcal,
Tłuszcze: 1,4g (w tym nasycone

Łatwe mycie

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice
Młynek do sera i innych produktów Molino, biały - Moha
Młynek sprawdza się idealnie. Prosty w obsłudze, łatwy w utrzymaniu czystości, bardzo praktyczny.
Milkaice
Rant do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 14 - 20, wysokość 12 cm) - DorosioweRanty
Solidny rant, dobrze widoczna podziałka sprawia, że przygotowanie biszkoptu idzie o wiele szybciej. Łatwo się myje.
mistyks3
Blacha metalowa do pieczenia, podkład pod ranty (25 x 25 cm) - DorosioweRanty
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
mistyks3