Gochujang to koreańska pasta z ostrej papryki, która została poddana fermentacji. Śmiało można nazwać ją narodową przyprawą Koreańczyków, gdyż dodawana jest praktycznie do większości najpopularniejszych potraw. Gochujang stosowana jest jako marynata do mięs, przyprawa do zup, gulaszów oraz jest podstawą przy kiszeniu warzyw, np. kimchi.
Pasta Gochujang zawiera duże ilości ostrej papryczki. Jest mocno pikantna o wyrazistym, nietuzinkowym smaku oraz stałej i zwartej konsystencji. Jest bardzo wydajna i starcza na długo.
Skład: fermentowana pasta ryżowa (ryż, sól, woda, koji), syrop kukurydziany, woda, ostra papryka w proszku, pasta SOJOWA (SOJA, woda, sól, koji), alkohol destylowany, sól, ekstrakt z PSZENICY, fermentowana SOJA (SOJA, woda, sól, ekstrakt z PSZENICY, destylowany alkohol, ekstrakt z drożdży), koncentrat czosnku, woda.
Wartości odżywcze w 100g produktu
Wartość energetyczna: 843kj/199kcal,
Tłuszcze: 1,4g (w tym nasycone
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek