KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Mąka pszenna Typu 0 Oro Manitoba 1 kg - Caputo

1053

w tym 0% vat

Produkt chwilowo niedostępny.

Marka: Caputo

Nr produktu: 29968

Nr kat: I10279

Opis produktu
Mąka Caputo Manitoba Oro to mąka włoska typu "0" z najwyższą zawartością białka, a zredukowaną ilością glutenu i skrobi. Nazwa Manitoba pochodzi od obszaru produkcji, rozległej prowincji w Kanadzie. Idealna do wyrobów drożdżowych oraz cukierniczych.
Jakość glutenu nadaje ciastom elastyczność i rozciągliwość, dając doskonałe rezultaty w wyrośnięciu ciasta. Jej właściwości sprawiają, że ciasto jest lśniące i jednolite.
Mąka ta idealna jest do pieczenia według przepisów wymagających długiego czasu wyrastania. Najlepiej przygotować z drożdżami i pozostawić do wyrośnięcia na długi czas, do 12 godzin w przypadku małej ilości drożdży lub 4 do 6 godzin w przypadku większych dodatków. To najlepsza mąka do przygotowania ciasta panettone, pandoro lub colomba.
Mąka jest produktem naturalnym, bez sztucznych dodatków i enzymów.

Skład: mąka pszenna typu 00
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna:1482 kJ
Wartość energetyczna: 350 kcal
Tłuszcz: 1,5 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g)
Węglowodany: 69 g (w tym cukry: 1 g)
Błonnik: 3 g
Białko: 14 g
Sól: 0,016 g
Waga: 1 kg
Kraj pochodzenia: Włochy

Caputo to rodzinny młyn, który swoją działalność rozpoczął już w 1924 r.
Dzięki doświadczeniu obecnie już trzech pokoleń, Caputo gwarantuje wyjątkowo wysoką jakość swoich produktów.
W młynie używane są najlepsze wyselekcjonowane gatunki pszenicy. Następnie po powolnym procesie mielenia, uzyskiwana jest mąka, która zachowuje skrobię i naturalną autentyczność smaku.
Produkt wegetariańskiProdukt wegetariański

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka