Mąka Caputo Manitoba Oro to mąka włoska typu "0" z najwyższą zawartością białka, a zredukowaną ilością glutenu i skrobi. Nazwa Manitoba pochodzi od obszaru produkcji, rozległej prowincji w Kanadzie. Idealna do wyrobów drożdżowych oraz cukierniczych.
Jakość glutenu nadaje ciastom elastyczność i rozciągliwość, dając doskonałe rezultaty w wyrośnięciu ciasta. Jej właściwości sprawiają, że ciasto jest lśniące i jednolite.
Mąka ta idealna jest do pieczenia według przepisów wymagających długiego czasu wyrastania. Najlepiej przygotować z drożdżami i pozostawić do wyrośnięcia na długi czas, do 12 godzin w przypadku małej ilości drożdży lub 4 do 6 godzin w przypadku większych dodatków. To najlepsza mąka do przygotowania ciasta panettone, pandoro lub colomba.
Mąka jest produktem naturalnym, bez sztucznych dodatków i enzymów.
Skład: mąka pszenna typu 00
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna:1482 kJ
Wartość energetyczna: 350 kcal
Tłuszcz: 1,5 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g)
Węglowodany: 69 g (w tym cukry: 1 g)
Błonnik: 3 g
Białko: 14 g
Sól: 0,016 g
Waga: 1 kg
Kraj pochodzenia: Włochy
Caputo to rodzinny młyn, który swoją działalność rozpoczął już w 1924 r.
Dzięki doświadczeniu obecnie już trzech pokoleń, Caputo gwarantuje wyjątkowo wysoką jakość swoich produktów.
W młynie używane są najlepsze wyselekcjonowane gatunki pszenicy. Następnie po powolnym procesie mielenia, uzyskiwana jest mąka, która zachowuje skrobię i naturalną autentyczność smaku.
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek