Włoska mąka pszenna typ 00 Cuoco jest dedykowana wypiekom o długiej fermentacji. Czas dojrzewania 18-24h. Świetna mąka na pizze, które są robione min. dzień przed dniem wypieku. Dedykowana jest dla osób ceniących jakość i produkty na najwyższym poziomie.>
Skład: mąka pszenna
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna:1491 kJ
Wartość energetyczna: 352 kcal
Tłuszcz: 1,5 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g)
Węglowodany: 70 g (w tym cukry: 1 g)
Błonnik: 3 g
Białko: 13 g
Sól: 0,018 g
Waga: 1 kg
Kraj pochodzenia: Włochy
Caputo to rodzinny młyn, który swoją działalność rozpoczął już w 1924 r.
Dzięki doświadczeniu obecnie już trzech pokoleń, Caputo gwarantuje wyjątkowo wysoką jakość swoich produktów.
W młynie używane są najlepsze wyselekcjonowane gatunki pszenicy. Następnie po powolnym procesie mielenia, uzyskiwana jest mąka, która zachowuje skrobię i naturalną autentyczność smaku.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek
Butelka ze słomką dla dziewczynki Smiley Kid - Zak!
Dla małej dziewczynki pierwszorzędna
KKrzysiek