Mąka Caputo Nuvola to włoska mąka pszenna typu "0". Lekkie ciasta duże „dziury”.
Doskonałe napowietrzenie pizzy, a przy tym chrupiące rogi ciasta. Jest idealna do tworzenia lekkich ciast z pęcherzykami powietrza.
Zapewnia ciastom miękkość i objętość.
Skład: mąka pszenna
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna:1462 kJ
Wartość energetyczna: 345 kcal
Tłuszcz: 1 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g)
Węglowodany: 71,5 g (w tym cukry: 1,1 g)
Błonnik: 3 g
Białko: 12,5 g
Sól: 0,006 g
Waga: 1 kg
Kraj pochodzenia: Włochy
Caputo to rodzinny młyn, który swoją działalność rozpoczął już w 1924 r.
Dzięki doświadczeniu obecnie już trzech pokoleń, Caputo gwarantuje wyjątkowo wysoką jakość swoich produktów.
W młynie używane są najlepsze wyselekcjonowane gatunki pszenicy. Następnie po powolnym procesie mielenia, uzyskiwana jest mąka, która zachowuje skrobię i naturalną autentyczność smaku.

Produkt wegetariański
Opinie o :
Mąka pszenna typu 0 Nuvola 1kg - Caputo
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
marta-mp17@o2.pl [2025 /2 /16 7 :7:14]