Czekolady Callebaut to najwyższej jakości tradycyjna belgijska czekolada.
Pastylki Callebaut to ciemna czekolada strong o zawartości 70,5% kakao. Posiada potężny i intensywny czekoladowy smak uzyskany dzięki najwyższej jakości ziarnom kakaowca, naturalnej wanilii oraz czystego masła kakaowego. Idealna, aby zmniejszyć uczucie słodkości, zwłaszcza w połączeniu z pralinkami z orzechów laskowych lub nugatem. Można ją stosować do musów, do zanurzania owoców i ciastek, do oblewania np. marcepanu (powstaje wtedy chrupiąca cienka otoczka), jako składnik ciast, tortów, kremów, do wykonania ozdób na torty i czekoladek,
po połączeniu w proporcjach 1:1 ze śmietanką tworzy klasyczne ganache do oblewania orzechów, herbatników i ciastek.
Aby zwiększyć elastyczność czekolady można dodać do niej śmietanki i masła.
Czekolady Callebaut zawierają więcej masła kakaowego, co w połączeniu z obróbką termiczną nadaje kuwerturze połysk, łagodny i długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczny trzask przy łamaniu.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 2259 kJ / 540 kcal
Białko 8.8g
Węglowodany 31g w tym cukry 26g
Tłuszcz 39g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 23g
Sól 0,02g
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek