Eleganckie, pyszne, niewielkie ciasteczka – makaroniki. Choć w cukierniach nie należą do najtańszych, w domu przygotujesz je bez większego problemu.
Mata ułatwi to zadanie, dzięki niej przygotujesz 24 makaroniki. Podwyższony rant przy każdym wgłębieniu zapobiegnie rozlaniu się ciasta oraz sprawi, że każde z ciasteczek będzie idealnie okrągłe i o takiej samej średnicy. Użyj wyobraźni i twórz własne zestawienia smakowe.
Mata pozwala wypiekać dwie wielkości ciasteczek: 2,5 cm oraz 3,5 cm.
Sposób użycia:
Przygotowaną masę na makaroniki nałóż na mniejszą średnicę wgłębienia i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej. Upiecz i pozostaw do ostygnięcia. Ciasteczka odejdą bez najmniejszego problemu.
Użyty silikon platinum sprawia, że mata jest elastyczna oraz wytrzymała na wysokie temperatury (do 220 stopni Celsjusza).
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek